Sudenpentujen suurlupaus valitsi yliopistonsa – ”Tahtoi minut riveihinsä kaikkein kovimmin”

Debyyttinsä Suomi-paidassa heinäkuisissa 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuissa Helsingissä tehnyt Tomas Murphy, 18, on valinnut joukkueensa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa. High school -seniorivuotensa jälkeen Murphy, 204 cm, aloittaa yliopistotaipaleensa bostonilaisessa Northeastern -yliopistossa.

NBA:ssa ja Euroliigassa pelanneen Jay Murphyn ja suomalaissyntyisen Päivi Murphyn veljessarjan kuopuksella on jäljellä vielä yksi vuosi high schoolia Northfield Mount Hermonissa. Murphy debytoi siis Northeasternissa syksyllä 2017.

Myös Butlerin, Pittsburghin ja Georgian yliopistoiden kiikarissa ollut Tomas Murphy kertoo Northeasternin olleen lopulta selkeä valinta. Murphyn Jay-isän ja Northeasternin päävalmentajan Bill Coenin pitkä ystävyyssuhde oli vahva taustatekijä Murphyn valinnassa.

– Olen tuntenut coach Coenin jo pitkän aikaa ja Northeastern oli varmasti se koulu, joka oli seurannut minua pisimpään ja tahtoi minut riveihinsä kaikkein kovimmin, kertoo Murphy Boston Heraldin haastattelussa.

– Heidän kiinnostuksensa minua kohtaan oli niin syvää, että minun oli helppo tuntea samoin heitä kohtaan. Minusta tuntuu kuin minulla olisi erityinen suhde Coeniin ja Northeasternin muuhun valmennusjohtoon, joten se oli tärkeä tekijä päätöksessäni.

Murphy edusti kesällä Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkuetta Helsingissä pelatussa EM-turnauksessa. Suomi haki seitsemästä ottelustaan kolme voittoa Murphyn urakoidessa sinivalkopaidoille 3,9 pistettä ja 2,3 levypalloa ottelua kohden.

Turnauksen parhaassa ottelussaan Murphy nosteli 13 pistettä ja kauhoi kahdeksan levypalloa, kun Susijengi haki sensaatiovoiton sittemmin EM-kultaa voittaneesta Espanjasta.

– Se oli hauskin kokemus, mikä minulla on koskaan ollut koripallon parissa, Murphy hehkuttaa Providence Journalin haastattelussa.

– Pelasimme 8,000 fanin edessä ja olimme todella kilpailukykyisiä. Aikomukseni on tulevaisuudessa ehdottomasti palata Suomeen ja pelata kansainvälisellä tasolla.

Tomas Murphyn isoveljet Erik Murphy (s. 1990) ja Alex Murphy (s. 1993) ovat paraikaa Suomessa ja kuuluvat Susijengin harjoitusrinkiin.

Erik Murphy pelasi Susijengissä vuoden 2014 MM-kisoissa ja vuoden 2015 EM-kisoissa, kun taas Alex Murphy edusti Suomen 20-vuotiaita miehiä B-divisioonan EM-kisoissa 2012 ja Suomen haastajamaajoukkuetta vuoden 2015 universiadeissa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.