Eezy Basket -katukoristurnaus Helsingin Mäntymäen kentällä saatiin sunnuntaina päätökseen aurinkoisissa tunnelmissa – kirjaimellisesti ja kuvainnollisesti.

Ammattilaispelaaja Samuel Haanpää toi turnaukseen A- ja B-poikien SAHA-joukkueet. SAHA Training on valmennusyritys, missä Haanpää työskentelee.

– Turnauksessa oli alusta lähtien ja sateesta huolimatta todella hyvä meininki. Kaikki joukkueet tulivat paikalle, ja pelaajat selvästi nauttivat pelaamisesta lauantaina sateessakin, Haanpää kommentoi tiedotteen mukaan.

– Mutta eivät voitot edes ole tässä tärkeintä, vaan se, että kundeilla on ollut kivaa ja päässeet pelaaman erilaisia vastustajia vastaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Haanpää näkee Eezy Basketin kaltaisten tapahtumien vievän eteenpäin koko koriskulttuuria.

– On makea juttu, että tällaisia yhteisöllisiä juttuja järjestetään. Ja täällä myös kohtasivat sekä korisväki että vähemmän pelanneet. Ja ohikulkijatkin pysähtyivät ihmettelemään, että mitäs täällä tapahtuu, keskellä Helsinkiä, Haanpää kertoi.

Turnauksen mestarit ja muut sijoitukset saatiin ratkottua lähes 70 joukkueen kesken.

– Tunnelma on hieno ison urakan päätteeksi. Olemme saaneet paljon kiittävää palautetta ja totta kai myös kehitysehdotuksia. Näiden pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan entistä parempaa Eezy Basketia ensi vuodeksi, hehkutti laskutuspalvelu Eezyn toimitusjohtaja Titta Teittinen.

Yksi sunnuntain näytösottelun Team Valavuori – Team Not So Eezy seuratuimmista tähdistä oli epäilemättä Not So Eezyn Joonas ”Chewbacca” Suotamo.

Star Wars -elokuvassa viime vuonna debytoinut Suotamo pelasi nyt koripalloa ensi kertaa pitkään aikaan – hyvän asian eli hyväntekeväisyysturnauksen puolesta.

Suotamo ratkaisi ottelun viime hetken levypallolla ja donkilla sen jälkeen, kun Musta Barbaari oli yllättänyt vastustajan viskaamalla pallon kaukaa kohti koria alakautta!

– Viimeksi pelasin Perniössä EBT:n kanssa 1B-divaria 14 kuukautta sitten. Sen jälkeen lopetin vähin äänin, kun tiesin, että Tähtien sota on tulossa ulos samana vuonna. Halusin välttää riskejä ennen leffahommia, ettei vaikka mene polvi tai muuta.

Suotamo toteaa Star Wars -kokemuksen olleen ”sanoinkuvaamattoman hieno”. Ja mikä parasta, hommat leffamaailman huipulla saattavat hyvinkin jatkua.

– Jos en mokaa jotenkin, uskon, että hommat maailmalla jatkuvat. Tänäkin vuonna on kierretty maailmalla, ja kaikkeni teen, että olen tulevaisuudessa Disney- ja Lucas-filmeissä mukana, Suotamo paljasti.