Pyrintö on hankkinut kokoa ja sisäpelivoimaa tehtyään pelaajasopimuksen 25-vuotiaan Wally Judgen kanssa.

Washington DC:stä kotoisin oleva 206-senttinen ja 113-kiloinen Judge on pelannut high school -vuotensa Arlingtonissa, jonka jälkeen NCAA:ta ensin kaksi vuotta (2009-2011) Kansas Staten yliopistossa ja sitten (2012-2014) Rutgers State –yliopistossa New Jerseyssä. Viimeisellä kaudellaan Rutgersissa hän pelasi keskimäärin 23 minuuttia., jossa ajassa syntyi ka. 7,5 pist/6,2 levypalloa/1,1 torjuntaa.

Opiskeluvuosiensa jälkeen Judge siirtyi ammattilaiseksi kivikovaan Italian pääsarjaan Serie A:han. Italian itärannikolla sijaitsevassa Scavolini Pesarossa hän pelasi ka. 24 min. hyvillä tehoilla 9 pistettä/7 levypalloa. Ansaitut peliminuutit ja hyvät tilastot kertovat, että kyseessä on kova pelimies.

Italiasta Judge siirtyi Israeliin Hapoel Tel Aviviin, mutta viime kausi jäi loukkaantumisen vuoksi käytännössä väliin. Mies on kuntouttanut itseään onnistuneesti ja pelannutkin siis jo Yhdysvalloissa kesäsarjaa.

– Mielenkiintoinen iso pelaaja, jonka perässä olimme pitkään kesällä. Judge vietti ensimmäisen ammattilaisvuotensa Italian pääsarjassa, joten kokemusta eurooppalaisesta koripallosta on valmiiksi. Edellinen kausi oli hänellä rikkonainen kivuliaan vamman takia, joka haittasi pelaamista ja näin ollen mies päätti kuntouttaa itsensä pelikuntoon kevään aikana. Kesän aikana Judge on pelannut Yhdysvalloissa turnausmuotoista kesäsarjaa.

– Wally Judge tuo joukkueeseen lisää levypallovoimaa ja kokoa korien läheisyyteen. Odotan hänen auttavan meitä puolustuspäässä muuttamalla vastustajan heittoja sekä puolustamalla vastustajan isoja pelaajia. Hyökkäyksellisesti kyseessä on kokoonsa nähden hyvin liikkuva iso mies, joka tuo meille yhden mahdollisuuden lisää kentän juoksemiseen ja palloskreenipelaamiseen, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen toteaa seuran tiedotteessa.

Judge saapuu Tampereelle syyskuun alussa ja on kääntänyt jo tossun kärjet valmiiksi kohti ulko-ovea.

– Oli rankka vuosi odotella, että pääsen taas kentälle. Nyt puhkun intoa, kun pääsen Pyrintöön, sillä olen kuullut paljon hyvää niin seurasta kuin Tampereesta kaupunkinakin. Tuskin maltan enää odottaa, että pääsemme yhdessä töihin, tunnelmoi Wally.