Helsinki Seagulls on tehnyt kolmivuotisen sopimuksen 17-vuotiaan Ricky Waxlaxin kanssa.

Nuorten maajoukkueessakin pelaava laituri, Ricky Waxlax, siirtyy Seagullsiin kasvattajaseurastaan Masu-Basketista, jossa hän kuului 2 divisioonaa pelanneeseen Kotkajengiin. 195-senttinen Waxlax on urheilullinen pelaaja, joka pystyy vahvaan puolustuspelaamiseen auttaen näin Seagullsin pelikonseptin toteutumista.

Pitkä sopimus nuoren pelaajan kanssa on Seagullsin valitun strategian mukainen ja samalla Gullsin ensimmäinen näyttö näiden visioiden realisoitumisesta.

– Nuoren seuramme oma kasvupolku organisaationa haluttiin ensin saada oikeaan kohtaan, toteaa Helsinki Seagullsin hallituksesta Janne Kulvik.

– Tavoitteena Rickyn kanssa on jatkaa kasvattajaseuran hyvää kehitystyötä, ja mahdollistaa kasvu korisammattilaiseksi pitkäjänteisen yhteistyösopimuksen puitteissa.

– Joukkueeseen halutaan nyt ja tulevaisuudessa löytää nuoria lahjakkuuksia pääkaupunkiseudun junioriseuroista ja antaa heille mahdollisuudet kehittyä pääsarjatason pelaajiksi kotikaupungissaan. Gulls haluaa myös kutsua harjoitusvahvuuteensa nuoria lupaavia pelaajia ja näin vahvistaa edelleen yhteistyötä alueen muiden seurojen kanssa, Kulvik kertoo Seagullsin tiedotteessa.

MaSu Basketin A-junioreiden pitkäaikainen päävalmentaja Eero Nikkarinen on iloinen Waxlaxin seuraavasta askeleesta.

– Rickyn pelaajaura oli siinä vaiheessa, että etsimme hänelle mahdollisuutta siirtyä kovemmalle sarjatasolle ja sellainen mahdollisuus avautui luontevasti Helsingistä ja Gullseista. Olemme MaSussa ylpeitä siitä, että kasvatustyön tuloksena on saatu taas yksi pelaaja pääsarjatasolle. Toivotamme Rickylle ja Gullseille menestystä jatkossa ja jäämme seuraamaan innolla Rickyn kehittymistä.

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas on iloinen pelaajasopimuksen syntymisestä.

– Olen erittäin innoissani siitä, että saamme nuoren lupauksen ryhmäämme. Ricky kuuluu ryhmään joka osallistui Suomen koripallohistorian ensimmäisiin nuorten MM-kisoihin ja oli joukkueessa merkittävässä roolissa. Tämä kertoo siitä, että Rickyn kehityspotentiaali on valtava. Matkaa huippupelaajaksi toki vielä on, mutta Ricky on keskustelujen perusteella äärettömän motivoitunut tämän tien kulkemaan. Silti odotukset nuoren pelaajan kohdalla tulee olla maltillisia. Kehitys tulee ajan kanssa ja kovalla harjoittelulla.

Helsinki Seagulls haluaa viedä suomalaista koripalloa lajina eteenpäin kaikin tavoin, ja Gullsin pitkän tähtäimen suunnitelmissa on Helsinki Garden –hankkeen myötä mm. kansainvälisesti kiinnostava koripalloakatemia sekä nuorten lupausten entistä laajempi ja aktiivisempi scouting, mahdollisesti myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

Kulvikin mukaan toiveena on myös pystyä rakentamaan pelaajille kiinnostavia tilaisuuksia uran jatkamiseen koripallon parissa ammattilaispelaamisen päätyttyä.

– Lisäksi Seagullsille tärkeät tavoitteet viihdyttävän urheilutapahtuman luomisesta ja kokonaisvaltaisen katsojakokemuksen kehittämi-sestä päästään nekin aivan uudella tavalla toteuttamaan Helsinki Garden monitoimiareenalla, Kulvik toteaa.