Koripallon Divari A:ssa pelaavan Espoo Unitedin GM Aleksi Valavuori kohahdutti tiistai-iltana homovastaisella tviitillään.

Valavuori kommentoi Lidlin kohua aiheuttanutta mainoskamppanjaa, jonka iskulauseina toimivat muun muassa ”Tunsin olevani oikea maito väärässä tölkissä” ja ”Vihdoin uskalsin tulla ulos maitokaapista.” Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää.

Jos et näe tviittiä oikein, voit lukea sen täältä.

Valavuoren seuraaja reagoi ja tviittasi:

– Näinköhän @unitedbasket suhtautuu vähemmistöihin laajemmallakin tasolla? Ällöttävä twiitti.

Jos et näe tviittiä oikein, voit lukea sen täältä.

Johon Valavuori vastasi:

– Kyllä. Meille ei homoja palkata.

Jos et näe tviittiä oikein, voit lukea sen täältä.

Espoo United julkaisi aamulla tiedotteen, ja sanoutui irti GM:nsä kommenteista.

– Yksityishenkilön kommentit sosiaalisessa mediassa eivät edusta Espoo Unitedin, sen kasvattajaseurojen,sidosryhmien tai sponsorien arvomaailmaa millään tavalla, United kertoi tiedotteessaan.

Espoo Unitedin tiedote kokonaisuudessaan:

”Espoo United pyrkii olemaan kaikille avoin yhteisö, joka edistää tasa-arvoa kaikin tavoin. United EI syrji ketään esimerkiksi seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Yksityishenkilön kommentit sosiaalisessa mediassa eivät edusta Espoo Unitedin, sen kasvattajaseurojen, sidosryhmien tai sponsorien arvomaailmaa millään tavalla.

Kaikkien eri vähemmistöjen edustajat ovat enemmän kuin tervettulleita Espoo Unitedin yhteisöön pelaajana, työntekijänä tai fanina.

United palkkaa jatkuvasti uusia työntekijöitä yhteisöönsä. Työhakemukset voi laittaa osoitteeseen toimisto@espoounited, ilman pelkoa minkäänlaisesta syrjinnästä.

Espoo United täten pahoittelee mahdollista väärinkäsitystä ja toivottaa kaikki (myös vähemmistöjen edustajat) paikalle seuraamaan Espoo Unitedin pelejä!

Yhdessä, olemme United.”