Lauri Markkanen säkitti 13 pistettä ja kahmi 14 levypalloa, kun Chicago Bulls menetti peräti 19 pisteen johtoasemansa Los Angeles Lakersille vieraskentällä. Lakers kiri kohti 94-103-voittoa vahvan päätösneljänneksensä turvin.

Bullsin johto kohosi 19 pisteeseen kolmannella neljänneksellä, mutta Lakers kieltäytyi häviämästä kirien rinnalle ja lopulta myös ohitse. Markkasen kolmonen kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua toi Bullsin vielä kahden pisteen päähän, mutta kotijoukkue ei luovuttanut johtoa takaisin.

Markkanen kärsi kehnosta heittoillasta, kun hän osui pelitilanneheitoissaan vain neljästi seitsemästätoista yrityksestä. Kolmosensa hän upotti kaksi yhdeksästä. Kaikesta huolimatta Markkanen kokosi 13 pistettä ja oli Bullsin paras levypallomies 14 levypallollaan. Lisäksi Markkanen antoi yhden syötön ja torjui kerran.

Bullsin ykkönen pisteissä oli 17 pistettä ja 9 levypalloa tehtaillut Denzel Valentine, kun taas Lakersin tehokkaimmat olivat Kyle Kuzma (22/3) ja Kentavious Caldwell-Pope (21/8).

Viidestätoista ottelustaan kolme voittanut Bulls pelaa seuraavan kerran jo ensi yönä Utah Jazzia vastaan vieraskentällä.

Lähde: Koripalloliiton tiedotus