Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen jatkaa tehtävässään tammikuun loppuun asti, minkä jälkeen hän siirtyy Ilta-Sanomien toimituspäälliköksi ja johtoryhmän jäseneksi vastuullaan kaikki Ilta-Sanomien urheilusisällöt.

Tourusella on laaja kokemus media-alalta ja hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Savon Sanomien vastaavana päätoimittajana sekä toimitusjohtajana, Iltalehden politiikan ja talouden toimituksen päällikkönä sekä uutispäällikkönä. Koripalloliiton toimitusjohtajana Tourunen on työskennellyt toukokuusta 2016 lähtien.

– Päätökseni oli vaikea, mutta tarjottu haaste on sellainen, että halusin sen ottaa vastaan. Nämä pari vuotta ovat olleet todella opettavaisia ja innostavia. Olen iloinen, että yhteistä matkaa jatkuu vielä pari kuukautta, Tourunen kiittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet koripallolle upean nousun aikaa. Liitto on saatu taloudellisesti hyvään kuntoon pari vuotta etuajassa. Samaan aikaan ison arvokisarutistuksen kanssa johtamismallia on muutettu ja toimisto organisoitu uudestaan. Nyt pystymme vastaamaan niihin haasteisiin, joita muuttunut toimintaympäristö tulevaisuudessa asettaa. Kun katsomme tuloksia, voidaan perustellusti sanoa, että strategia on oikea, Tourunen jatkaa.

– Haikein mielin ollaan, mutta ylpeänä siitä, että urheilujärjestöistä on kysyntää myös elinkeinoelämään. Puolin jos toisin tätä rotaatiota tarvittaisiin suomalaisessa urheilu- ja elinkeinoelämässä huomattavasti enemmän, Koripalloliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Zitting toteaa.

– Takana on ikimuistoisia hetkiä, joissa koripalloyhteisö ei olisi missään tapauksessa pärjännyt ilman ulkopuolelta koripallon pariin tulleita voimavaroja. Hyvä esimerkki tästä on uuden, osittain tuoreiden voimien varaan kootun tapahtumatiimin organisointi. Työ jäi kesken, mutta niinhän se on aina. Strategia 2020-luvulle viitoittaa tavoitteitamme ja tekemistämme jatkossakin, Zitting lisää.

Koripalloliiton hallitus päättää jatkotoimenpiteistä uuden toimitusjohtajan kartoittamiseen liittyen.

– Yksi voimakkaimmin profiiliaan nostaneista lajeista hakee tällä hetkellä lajin edellyttämää osaajaa ja keulakuvaa. Hallitus päättää jatkotoimista, mutta tavoitteena on koripallon ansaitseman liiketoiminnan osaajan pikainen rekrytointi, Zitting sanoo.