Marraskuun kuudes päivä kuluvaa vuotta Houston Rockets pelasi kuusi minuuttia ilman pisteitä Utah Jazzin tiivistä joukkuepuolustusta vastaan. Useimpina vuosina ja useimpia joukkueita vastaan kuuden minuutin kuiva kausi olisi tarkoittanut ottelun häviämistä, mutta ajat ovat muuttuneet.

Hyökkäys hallitsee peliä. Jokainen joukkue voi tehdä suhteellisen helposti 110 pistettä. Chicagoa lukuun ottamatta kaikilla joukkueilla on tulivoimaa. Rocketsin olisi pitänyt olla tuossa ottelussa ongelmissa, mutta voittivat lopulta 27 pisteen erolla. James Harden upotti 56 pistettä 25 heitolla.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä NBA:ssa mitellään kahden kovakuntoisen joukkueen koitos. Houston Rockets on läntisen konferenssin ykkönen ja on voittanut seitsemän ottelua putkeen. Viimeisestä kymmenestä matsista voittoja on tullut yhdeksän. Viimeisimpänä kaatui Los Angeles Lakers vieraissa 118-95.

Joukkueen supertähti Harden on monien mielestä ollut alkukauden paras pelaaja koko liigassa. Statistiikka tukee väitettä: 31,7 pistettä keskimäärin ottelua kohden ja 9,7 koriin johtavaa syöttöä.

Utah on lännessä ”vasta” sijalla seitsemän, ja kärsi Oklahoma City Thunderille keskiviikkoaamuna tappion, mutta on viime aikoina muuten ollut varsin kovassa iskussa. Se on voittanut viimeisestä seitsemästä ottelusta kuusi.

Jazzin kantava voima viime aikoina on ollut tulokaspelaaja Donovan Mitchell. 21-vuotias amerikkalainen on ollut takamies Alec Burksin ohella Utahin tehokkain pelaaja. Mitchell on keskiarvollisesti joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja 17,2 pisteellä. Jälki on ollut erityisen hurjaa viidessä viimeisessä ottelussa: 27 pistettä per peli.

Utah on vaarallinen kotijoukkue. Vieraskentällä peli ei ole sujunut, josta myös matkasaldo 2-8 kielii. Kotikentällä kuitenkin voittoja on tullut 11 ja tappioita 4. Joukkueen parhaalta pistemieheltä Rodeny Hoodilta (17,7) on jäänyt neljä peliä peräkkäin välistä nilkkavamman vuoksi, eikä hän todennäköisesti ole pelikunnossa vielä tulevanakaan yönä.

Utah Jazz – Houston Rockets perjantaiaamuna kello 05:30 suorana Ruutu-palvelussa.