© Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen vaarassa menettää avauspaikkansa – ”Arvioimme koko ajan”

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Lauri Markkanen on joutunut jättämään kaksi edellispeliä väliin selkäongelmien vuoksi. Hänen tilalleen noussut Nikola Mirotic on samaan aikaan loistanut kentällä ja Markkasen sementoiduksi luultu avausviisikon paikka on yhtäkkiä uhattuna.

Markkanen nousi avausviisikon mieheksi alun perin juuri Miroticin poissaolon takia, kun Mirotic ajautui ennen kautta tappeluun Bobby Portisin kanssa. Sen seurauksena Portis sai kahdeksan ottelun pelikiellon ja Mirotic teki vasta hiljattain paluun kentille kasvovammansa ja aivotärähdyksensä jälkeen. Se avasi Markkaselle mahdollisuuden, jonka hän käytti tehokkaasti hyväkseen.

Nyt vaaka on kuitenkin kääntynyt Markkasen kärsiessä loukkaantumisesta. Mirotic on pelannut neljä ottelua joista Chicago on voittanut kaikki. Kahdessa edellisottelussa Mirotic on ollut avauksessa ja tehtaillut keskimäärin 26,5 pistettä ja ottanut 8,5 levypalloa. Lisäksi hän on upottanut kolmen pisteen heittonsa 50 prosentin tarkkuudella ja kakkosten heittoprosentti kahdessa edellispelissä on kova 62,5.

Mirotic onkin esityksillään aiheuttanut päävalmentaja Fred Hoibergille mielenkiintoisen tilanteen kokoonpanoa valittaessa.

– Arvioimme koko ajan. Keskiviikkona Lauri jäi viime hetkillä pois ja hänen oli tarkoitus aloittaa, Hoiberg kertoo chicagolaisen Sun Timesin mukaan.

– Nikon tullessa penkiltä, hän on ollut loistava siinä roolissa. Lauri on ollut luonnollisesti erittäin tehokas aloittavana pelaajana. Olen myös tykännyt siitä mitä olen nähnyt Nikon ollessa aloittajana. Luonnollisesti meillä ei ole ollut Lauria kokoonpanossa kahdessa edellispelissä, kun Niko on noussut siihen rooliin. Iso asia mitä näen tulevaisuudessa, on että he pelaavat samaan aikaan vähän. Meillä ei ole tähän saakka ollut sellaista kokoonpanoa, Hoiberg pyörittelee.

Mirotic ei vaivaa päätään spekulaatioilla.

– En ole edes ajatellut asiaa. Minä yritän tehdä kaiken vaadittavan voittaaksemme pelejä, Mirotic totesi.

Chicagon seuraava peli on ensi yönä Milwaukeeta vastaan.

Katso kaikki NBA-ottelut suorana Ruudussa.

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon