Helsinki Seagulls on solminut useamman kauden kattavat sopimukset 19-vuotiaan Erik Waxlaxin sekä 18-vuotiaan Daniel Lindnerin kanssa.

Takamiehen paikalla viihtyvä, MaSu-Basketin kasvatti, Erik Waxlax on edustanut nuorten maajoukkueita 47 ottelun verran. MaSu-Basketin lisäksi Waxlax on urallaan edustanut HBA:ta, HyPo:a sekä Helsinki Rocksia. Hänen sopimuksensa Helsinki Seagullsin kanssa on 1+2 vuotinen.

Vahvarakenteinen laituri Daniel Lindner on puolestaan pukenut Sudenpentujen paidan päällensä 18 kertaa. Lindner liittyy Helsinki Seagullsin kokoonpanoon pelattuaan edellisen kauden Helsinki Rocksin riveissä. Daniel liittyy Helsinki Seagullsiin kaksi kautta kattavalla sopimuksella.

Helsinki Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas on erittäin tyytyväinen saadessaan nuoret mukaan joukkueeseensa.

– Erik on kiistatta yksi nopeimmista takamiehistä, joita olen Suomen kentillä nähnyt. 1 vastaan 1 ominaisuudet ovat huikeat ja rytmin vaihtaminen ihailtavaa katsoa. Suurimmat kehityskohteet ovat heittämisessä ja pelikäsityksen kehittämisessä. Uskon, että Erikistä kasvaa Korisliiga-tasolle oikein hyvä pelintekijä, kommentoi Larkas seuran tiedotteessa.

– Daniel on mielenkiintoinen pelaaja, jolla on erinomainen kroppa Korisliiga-tasolle. Hän on riittävän pitkä sekä vahva vastaamaan liigan vaatimuksiin. Daniel on erinomainen harjoittelija ja riittävän taitava pelaamaan useampaa pelipaikkaa. Muutama viime kausi on mennyt pilalle loukkaantumisten takia ja siihen kierteeseen pitää saada stoppi. Olemme onnistuneet nuorten pelaajien kohdalla aikaisemminkin kääntämään tämän loukkaantumiskierteen voitoksi, joten uskon sen onnistuvan myös Danielin kohdalla, Larkas kertoo.

– Nämä kaksi sopimusta kertovat siitä, että olemme tehneet hyvää työtä aiemmin rekrytoitujen nuorten pelaajien kanssa. Tavoitteemme on luoda jokaiselle pelaajalle henkilökohtainen suunnitelma, miten ja millä aikataululla pelaaja kehittyy. Se vaatii aikaa ja molemmin puoleisen luottamuksen. Siksi tavoitteemme on tehdä nuorten pelaajien kanssa pidempiaikaisia sopimuksia. Käytyjen keskustelujen perusteella maineemme on hyvä ja tekemämme työ edellisten pelaajien kohdalla on kantanut hedelmää, Larkas päättää.

Gullsin nuorten pelaajien kehitysohjelmaan kuuluu nyt jo yhteensä 6 pelaajaa, joista kaikilla on hieman eri vaihe menossa. Ricky Waxlax, Sakari Laakso ja Jyri Eboreime ovat jo olleet vähintään harjoitusringissä mukana jo pidempään, Jesper Granlund aloittaa toisen kautensa ja nyt mukaan liittyneet Erik Waxlax ja Daniel Lindner täydentävät kuusikon.

Helsinki Seagullsilla on jo voimassa olevat sopimukset seuraavien pelaajien kanssa: Guillaume Boucard (CAN), Tyler Thornton (USA), Timo Heinonen, Tuukka Kotti, Alex Vaenerberg, Ricky Waxlax, Jesper Granlund, Sakari Laakso ja Jyri Eboreime.

Muut pelaajaneuvottelut ovat loppusuoralla, niin suomalaisten, kuin ulkomaalaistenkin pelaajien kanssa. Näistä lisää tiedotteita lähipäivien aikana.