Viime kaudella Äänekosken Huimassa Naisten Korisliigaa pelannut Heta Äijänen, 20, siirtyy tulevaksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavaan BG Donau-Riesiin.

Tampereen Pyrinnön kasvatti oli kaudella 2017/18 yksi Huiman ehdottomista kärkipelaajista 9,3 pisteen ja 3,6 levypallon keskiarvoilla. Neljä kautta Naisten Korisliigassa pelanneelle Äijäselle tuleva kausi on hänen ensimmäisensä ulkomailla.

– Sain mahtavan tilaisuuden lähteä Saksaan pelaamaan ensi kaudeksi. Enkä voinut olla käyttämättä tilaisuutta kokeilla taitoja Euroopan kentillä, Äijänen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Saksan Bundesliigassa pelaavalta BG Donau-Riesiltä, joka sponsorointisyistä pelaa nimellä TH Wohnbau Angels, löytyy jo ennestään suomalaisverta, kun joukkueessa jo toista kautta pelaa Anni Mäkitalo.

– Tosi hienoa, että joukkueessa on muita suomalaisia. Kyseessä on nuori ja lahjakas joukkue. Haluamme kehittyä kovassa Saksan liigassa, Äijänen sanoo.

– Tavoitteenani on kehittyä monipuolisesti pelaajana ja päästä mukaan rotaatioon. Odotan innolla tulevaa kautta.

Äijänen on Naisten Korisliigassa edustanut Huiman ja kasvattajaseuransa lisäksi Catz Lappeenrantaa. Nuorten maajoukkueissa 186-senttinen Äijänen on pelannut 33 ottelua.