Susijengin Sasu Salin sytytti kotihallin liekkeihin – ”Kori tuntui paikka paikoin tosi isolta”

© Kuva: fiba.com

Susijengi aloitti MM-jatkokarsinnat hienolla 85-81-voitolla Bosnia-Hertsegovinasta. Susijengin ehdoton ykkösnimi oli maaotteluennätyksensä 27 pistettä heittänyt Sasu Salin.

Salin teki tarkkaa jälkeä erityisesti kolmen pisteen viivan takaa, kun hän upotti kahdeksasta yrityksestään kuusi sisään.

– Kori tuntui paikka paikoin tosi isolta tänään. Kiva pistää pallo ilmaan, kun jälki on tuollaista, Salin virnuili Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi näytti möyhentävän Bosnian, kun ero kasvoi kolmannella neljänneksellä jo parhaimmillaan 24 pisteeseen. Päätösneljänneksellä Bosnia nousi kuitenkin kanveesista ja alkoi kiriä eroa umpeen päästen loppuminuuteilla kantaan, mutta Susijengi osoitti kyntensä pitämällä johtoasemansa loppuun saakka.

– Pelasimme erinomaiset 30 minuuttia koripalloa. Annoimme lopussa Bosnialle ihan liikaa tilanteita tulla takaisin ja he käyttivät ne hyväkseen, kuten hyvän koripallojoukkueen pitääkin, arvioi Salin.

Susijengin paidassa nähtiin peräti neljä karsintadebytanttia, kun Fiifi Aidoo, Topias Palmi, Ville Tahvanainen ja Alex Murphy juoksivat kentälle ensimmäisessä karsintaottelussaan. Pitkäkätinen Aidoo kunnostautui erityisesti puolustussuuntaan.

– Ensimmäinen MM-karsintaottelu toi ekstralatausta ja nautin siitä tunteesta. Sanottiin, että niiden pelinrakentajille pitää tehdä elämä hankalaksi, niin minä otin sen henkilökohtaisena haasteena, Aidoo sanoi.

Murphy osoitti jälleen monipuolisuuttaan ja pelasi jälleen vahvan ottelun. Hän jakoi kiitosta myös lähes täydelle tuvalle.

– Aivan uskomaton kotiyleisö. Voisi sano, että ehkä paras yleisö, jonka edessä olen koskaan pelannut. Me toteutimme meidän pelisuunnitelmaa täydellisesti ja saimme Bosnia-Hertsegovinan huolimattomaksi. Me päästimme heidät mukaan peliin, mutta onneksi lopussa kiitos seisoi, Murphy sanoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.