Dallasissa koettiin viime yönä tunteellisia hetkiä, kun 21 kautta Mavericks-paitaa kantanut Dirk Nowitzki ilmoitti virallisesti lopettavansa uransa.

Saksalaislegenda ei ollut vielä ilmoittanut virallisesti jääkö tämä hänen viimeiseksi kaudekseen, vaikka sitä pidettiin todennäköisenä. Nowitzki virallisti asian Dallasin viimeisen kotipelin jälkeen.

John Elizondo

@johndelizondo
Dirk Nowitzki will play his final NBA game in San Antonio tomorrow night!

Nowitzki jätti kotikenttänsä tyylillä heittämällä 30 pistettä Dallasin voittaessa Phoenixin. Phoenixilta Jamal Crawford vastasi yli puolet joukkueensa pisteistä (51). Samalla 39-vuotiaasta Crawfordista tuli vanhin yli 50 pistettä NBA:ssa tehnyt pelaaja.

Dwyane Wade heitti Nowitzkin tavoin 30 pistettä uransa viimeisessä kotiottelussa, kun Miami voitti Philadelphian. Voitto ei riittänyt Miamille kuitenkaan pudotuspelipaikkaan, kun samaan aikaan sekä Charlotte että Detroit voittivat omat ottelunsa. Chicago hävisi jumbofinaalissa kotikentällään New Yorkille.

Stephen Curry väänsi nilkkansa ottelussa New Orleansia vastaan, mutta on näillä näkymin pelikunnossa pudotuspelien alkaessa. Donovan Mitchell heitti 46 pistettä Utahin voittaessa Dallasin ja James Hardenin 39 pistettä eivät riittäneet Oklahoma Cityä vastaan, kun Paul George upotti viime hetkillä voittoheiton sisään.

NBA:n viime yön uutiset:
Cleveland-Charlotte 97-124
Detroit-Memphis 100-93
Washington-Boston 110-116
Miami-Philadelphia 122-99
Chicago-New York 86-96
Minnesota-Toronto 100-120
New Orleans-Golden State 103-112
Dallas-Phoenix 120-109
Utah-Denver 118-108
Oklahoma City-Houston 112-111
Lakers-Portland 101-104