BC Nokian Korisliiga-joukkue ja Ladarius Tabb, 26, ovat tehneet pelaajasopimuksen. 196-senttinen Tabb pelasi viime kaudella Iso-Britannian pääsarjan London Lionsissa.

Tabb valmistui vuonna 2016 Alabama A&M:n yliopistosta, jossa hän väänsi seniorikaudellaan keskimäärin 18,9 pistettä ja 6,9 levypalloa ottelua kohden. Ammattilaisura alkoi Luxemburgista, jossa hän viihtyi kaksi kautta Arantia Larachettessa.

Ensimmäisellä kaudellaan Tabb tehtaili 27,5 pistettä ja 14,1 levypalloa ottelua kohden, kun taas toisella kaudella syntyivät tilastot 27,1 pistettä ja 16,1 levypalloa per ottelu. Luxemburgissa hän rikkoi myös sarjan piste-ennätyksen pussittaen 50 pistettä yhdessä ottelussa.

Iso-Britannian pääsarjassa BBL:ssä Tabb kokosi Lontoon ylpeydessä tilastoikseen 16,3 pistettä ja 9,8 levypalloa ottelua kohden.

– Ladarius pystyy pelaamaan monia pelipaikkoja, joten hän sopii joukkueen aiempaan teemaan. Hänen paras ominaisuutensa on levypallopelaaminen. En ole nähnyt samanlaista halua levypallojen perään sitten Daniel Mullingsin, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi seuran tiedotteessa.

Tabbin kanssa samassa joukkueessa viime kaudella Lontoossa pelasi Kervin Bristol, joka pelasi Kataja Basketissa Gibsonin alaisuudessa kaudella 2016/17.

– Hyökkäyksessä hän ei tarvitse palloa käsiinsä, jotta olisi tehokas. Hän pelaa isolla energialla, rakastaa puolustamista ja hänellä on erinomainen työmoraali.

Näätien ensi kauden joukkueeseen kuuluvat Tabbin lisäksi Kalin Fisher, Tyler Flack, Shawn Hopkins, Lassi Nikkarinen, Daniel Dolenc, Niko Mattila, Teemu Sulonen ja Antti Ahonen. Harjoitusringin täydentävät Hugo Boman, Peetu Piirtola ja Topias Mead. Valmennuksesta vastaa Greg Gibson, Tero Vasell ja Aleksi Koskinen.