Viime kaudella Anissa Pounds pelasi ensimmäisen kautensa ammattilaisena, kun hän koripalloili Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Maristas Corunan riveissä. Täksi kaudeksi uudeksi joukkueeksi valikoitui saksalainen MSP Bergische Löwen.

– Agentin kanssa mietimme vaihtoehtoa ja tämä oli mielestäni hyvä vaihtoehto. Halusin päästä tavoitteelliseen joukkueeseen, joka tähtää eteenpäin, Pounds perustelee joukkuevalintaansa. Koripalloliiton tiedotteessa.

Pounds on sopeutunut hyvin uuteen joukkueeseen ja ympäristöön.

– Joukkuekaverit ovat tosi mukavia ja koutsit myös. Täällä puhutaan vähän enemmän englantia, kun Espanjassa ei taas hirveästi kukaan puhunut, niin se on auttanut myös sopeutumisessa.

Maristas Corunan viime kausi oli vaikea, sillä nousijajoukkue jäi sarjassa toiseksi viimeiseksi ja putosi. Pounds oli koko kauden isossa roolissa ollen joukkueensa tehokkaimpia.

– Sieltä tuli paljon mukaan. Espanjassa koris on niin erilaista kuin muualla, kun taas Saksassa koripallo on sitten aika samanlaista kuin Suomessa. Espanjassa peli oli paljon taktisempaa, mutta täällä se on ehkä kotoisampaa. Aika Espanjassa avasi kuitenkin silmiä siitä, miten eri tavalla korista voi pelata.

Viime kaudella Pounds ei juuri päässyt voittoja maistamaan, mutta täksi kaudeksi lähtökohdat ovat erilaiset. Bergische Löwen taisteli viime kaudella tiukasti noususta ja eteni aina finaaliin saakka, mutta Osnabrück oli lopulta vahvempi otteluvoiton 2-1.

– Viime kausi ei mennyt siten miten oli ajateltu. Nyt tavoitteet on nousta ja siihen tähdätään.

Pounds odottaa oman kehityksensä jatkuvan tulevalla kaudella.

– Tavoitteena on mennä taas pelaajana eteenpäin. Valmentajamme työntää minua tekemään enemmän ratkaisuja ja valintoja sekä haluaa minun ohjaavan enemmän. Tiedossa on iso rooli ja paljon vastuuta, mutta uskon pystyväni täyttämään sen.

Poundsin kausi pyörähtää käyntiin sunnuntaina 22.9. cupin ottelulla Grünbergiä vastaan. Varsinainen sarjakausi käynnistyy 3.10.