Carolina Kert, 19, otti alkuvuodesta ensimmäisen hyppäyksensä ulkomaille vaihdettuaan HBA Märskyn Tallinna Ülikoolin joukkueeseen.

Tallinna Ülikool pelasi kovatasoista Baltian liigaa, mutta jäi jatkopelien ulkopuolelle. Kausi jatkui Viron liigassa, jota ehdittiin pelata kolme kierrosta ennen kuin kausi päättyi. Kert kuitenkin nautti täysin siemauksin lyhyeksi jääneestä pestistä.

– Oli todella kivaa, kun pääsin pelaamaan tosi kovia joukkueita vastaan ja haastamaan itseäni. Kokemuksia tuli kentältä ja myös kentän ulkopuolella yksin asuessa. Alussa meillä oli vaikeuksia voittaa pelejä, mutta loppua kohden lähti sujumaan ja aloimme pelata omalla tasollamme. Ärsyttää, että kausi loppui kesken, Kert kertaa kautta Koripalloliiton sivuilla.

Kert ei arastellut uutta haastetta, vaan otti heti paikkansa joukkueessa. vaan sai peliaikaa heti hienosti noin 22 minuuttia ottelua kohden ja tehtaili tehoikseen molemmissa sarjoissa tasaisesti noin seitsemän pistettä. Kert näki kuitenkin otteissaan vielä kehitettävää.

– Minulla oli hyviäkin pelejä, joissa pelasin omalla tasollani, mutta myös pelejä, joissa oma pelaaminen oli vähän hakussa, Kert analysoi kauttaan.

Pelillisesti Kert uskoo ottaneensa askeleita eteenpäin.

– Opin lukemaan tilanteita paremmin ja löytämään korintekopaikkoja.

Hän nautti ajastaan joukkueessa, ettei panisi pahakseen jäädä Tallinnaan.

– Ensi kaudella haluaisin vielä jatkaa samassa joukkueessa.