Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut sopimuksen Timothy (TJ) Holyfieldin kanssa. Sopimus kattaa tulevan Korisliigakauden ja sisältää koeajan.

Koronaviruksen takia edellinen kausi loppui kesken, eikä vielä ole varmuutta koska seuraava kausi päästään aloittamaan. Karhubasketin joukkueen rakentaminen on kuitenkin hyvässä vauhdissa ja aktiivinen taustaryhmä on aloittanut varojen keräämisen ensi kaudeksi.

Karhubasketin valmennuksesta tulevat vastaamaan Janne Koskimies ja Janne Hänninen. Pelaajista jatkamassa ovat kapteeni Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Mikael Laihonen, Eero Innamaa ja Thomas Vehmanen. Muitakin pelaajasopimustarjouksia kotimaisille on tehtynä ja toivottavasti niistä kuullaan lisää lähiaikoina.

Holyfield tulee Kauhajoelle Korisliigaan suoraan yliopistosta eli on ns. rookie-pelaaja. Hän pelasi kauden 2019-2020 Texas Techin ylipistossa. Sitä ennen hänen yliopistonsa oli Stephen F. Austin. Kausi 2018-2019 jäi häneltä loukkaantumisen takia väliin ylävartalovamman takia. Holyfield kuntoutui jo kauden aikana ja olisi voinut pelata, mutta hän halusi pelata kokonaisen ehjän kauden, ennen siirtymistään ammattilaiskentille. Samalla hän vaihtoi yliopistoa. Viime kaudella 2019-2020 Holyfield teki 8,9 pistettä, poimi 4,5 levypalloa ja jakoi 1,2 syöttöä. Pelitilanneheitot hän upotti 53,6 prosentin tarkkuudella ja kolmosissa prosentti oli 34,9. Vastustajan heittoja Holyfield torjui 1,6 kappaletta ottelua kohden.

-TJ Holyfield on atleettinen ja taidoiltaan monipuolinen sentteri, joka kykenee screeni-tilanteissa sekä rullaamaan nopeasti koria kohti, että poppaamaan ulos kaarelle heittäjänä. Hänen nopea ponnistuksensa tulee esiin hyökkäyspään viimeistelyissä ja puolustuksen heitontorjuntatilanteissa.

– 1995-syntyneenä hän on paria vuotta vanhempi kuin monet muut ammattilaiseksi siirtyvät yliopistopelaajat. Valmentajilta saatu palaute, hänen oma kypsä esiintymisensä haastatteluissa ja tietysti tausta kovatasoisissa voittavissa joukkueissa vakuuttivat meidät. Big 12 –konfrenssin pelin fyysisyys sekä Texas Techin -joukkueen pelityyli antavat hyvät lähtökohdat TJ:lle.

– Tästä huolimatta odotukseni ovat aina rookie-pelaajien kohdalla aluksi maltilliset. Miten hyvin pelaaja sopeutuu eurooppalaisen pelityyliin, nähdään kuitenkin aina vasta kauden edetessä. Suunnitellessamme tulevaa kautta yksi lähtökohdista oli, että aiomme kasvattaa Mikael Laihosen roolia isossa päässä. Sen myötä etsimme sentteripaikalle nuorempaa ulkomaalaispelaajaa, joka on valmis kilpailemaan peliajasta vitospaikalla ja jos mahdollista pystyy myös pelaamaan Mikaelin kanssa samaan aikaan.

– Kerättyämme listaa meille mahdollisista senttereistä, erottautui TJ Holyfield kokonaisvaltaisesti valmiimpana pelaajana muihin verrattuna. Hän oli niin selvä ykkösnimi, että miehen sopiessa palkkabudjettiimme, teimme poikkeuksen aiempien kesien rekrytointistrategiaamme ja allekirjoitimme hänen kanssaan aikaisessa vaiheessa. Tiesimme Korisliigaa korkeamman tason sarjoista olevan kiinnostusta kyseistä pelaajaa kohtaan, mutta monet seurat eivät vielä pysty tai halua tarjota sopimuksia. Tässä kohtaa meidän piti punnita kahden vaihtoehdon välillä. Haluammeko toimia nyt, vai katsoa mitä muita mielenkiintoisia nimiä pöydällämme on heinä-elokuussa, jolloin myös hyvin todennäköisesti kyseisellä pelaajalla on muita ottajia. Tässä kilpailussa hyvistä nuorista vahvistuksista olemme aiemmin jääneet muutamaan otteeseen hopealle pitkän rekrytointityön jälkeen.

– Koska olimme päättäneet, että emme tule kuitenkaan palkkaamaan vitospaikalle kokeneempaa ja samalla tietysti kalliimpaa pelaajaa, emme kokeneet loppukesään odottamisen olevan tässä kohtaa oikea vaihtoehto. Nyt kun meillä on Mikaelin ja TJ:n myötä kolmen pisteen heittovoimaa vitospaikalla, on suunnitelmissa käyttää hyökkäyksessä samoja elementtejä kuin keväällä 2019 matkalla toiseen mestaruuteen. Silloin emme pelanneet palloa juurikaan syöttämällä sisään, mutta olimme kauden päättyessä yksi eniten 3 sekunnin alueelta pisteitä tehnyt joukkue sarjassa. Gregin (Mangano) ja Chrisin (McKnight) heittouhka pakotti vastustajan isot miehet vähän ulommas kaarelle, jolloin Cameronilla, Okolla ja Renellä oli tilaa hyökätä korille.

– Heittotaidon lisäksi uskon isojen miestemme vahvuuden olevan nopeus siirtymispelaamisessa, joten keskikaistalta tulevat juoksut korille ja niiden kautta ulkopelaajille aukeava tila pitää pystyä hyödyntämään joukkueena. Muuten ulkomaalaispelaajien osalta meillä on työn alla viime kauden pelaajien jatkohalujen tarkempi kartoittaminen. Kiinnostusta palata Kauhajoelle löytyy, mutta matka siitä sopimuksen syntymiseen on monesti vielä melko pitkä, päävalmentaja Janne Koskimies kertoo Karhun sivuilla.