Joensuulainen Kataja Basket on kokoonpanonsa osalta valmis lokakuussa käynnistyvää Korisliiga-kautta varten. Joukkueen viimeinen kiinnitys on 23-vuotias yhdysvaltalainen Rashard Odomes, joka aloitti ammattilaisuransa viime kaudella Ruotsin pääsarjassa. Yliopistokoripalloa 198-senttinen laituri pelasi kaikkiaan neljän vuoden ajan Oklahomassa.

Oklahoma Sooners eteni Odomesin kanssa kolmesti NCAA-lopputurnaukseen, jossa ylsi kertaalleen (v. 2016) jopa Final Fouriin. Laiturin rooli joukkueessa muuttui toisella kaudellaan (2016-17) merkittävästi, kun vastuu kasvoi debyyttivuoden kuuden minuutin ottelukeskiarvosta peräti 27 minuuttiin per ottelu. Tilastojen valossa tämä kausi, jolloin piste- ja levypallokeskiarvonsa kirjattiin lukemin 10,1 ja 4,4, oli yliopistouransa paras.

Kausien 2018 ja 2019 päätteeksi Odomes valittiin konferenssin (Big 12) akateemiseen ykköstähdistöön.

Viime kaudella hän edusti ruotsalaista Umeå BSKT -joukkuetta hyvillä tilastoilla 16,4 pistettä, 5,7 levypalloa, 2,8 syöttöä ja 1,1 riistoa. Heittotarkkuus kahden pisteen yrityksissä oli 56 %, kolmosissa 29 % ja vapaaheitoissa 68 %. Ammattilaisdebyytti päättyi hieman ennen vuodenvaihdetta, 18 ottelun jälkeen, jalkavammaan.

Ensimmäiseen Korisliiga-kauteensa päävalmentajana valmistautuva Petri Virtanen on huojentunut, kun joukkue on pitkän työrupeaman jälkeen saatu kasattua.

– Rashard on mielenkiintoinen viimeinen pala palapeliimme. Hän kulki suunnitelmissamme ikään kuin käsi kädessä Dantez Waltonin kanssa. He täydentävät toisiaan mukavasti, Virtanen uskoo Katajan sivujen mukaan.

– Meillä on nyt heittää pelipaikoille 3-4 Aapeli (Alanen), Dantez ja Rashard, joka on hyvä levypalloissa ja tykkää mennä röyhkeästi kohti koria – ominaisuus, jota ehdottomasti vielä tarvitsimme.