Hanno Möttölä uskoo parempaa Lauri Markkaselta – ”Hän oli kahlittuna”

© Kuva: Getty Images

NBA starttaa ensi yönä kahdella ottelulla. Lauri Markkanen sitä vastoin pääsee irti jouluaattoaamuna Suomen aikaa kello 3.00. Vastassa on tuolloin Atlanta Hawks.

Chicago Bullsin suurimmat muutokset edelliskauteen ovat tapahtuneet taustoissa. Seuran lähes koko johtoporras meni uusi vuosien rämpimisen jälkeen ja myös päävalmentaja vaihtui, kun Floridan yliopistossa ja Oklahoma Cityssä hyvää työtä tehnyt Billy Donovan värvättiin uudeksi käskijäksi.

Markkasella on tällä kaudella näytönpaikka, sillä viime kausi jäi odotuksista ja oli tilastojen valossa hänen heikoin NBA:ssa. Markkaselle ei löytynyt Jim Boylenin alaisuudessa kunnollista roolia hyökkäyspäässä, mutta Donovan näyttää luottavan enemmän jyväskyläläisjätin monipuolisuuteen.

– Lauri saa ajaa korille paremmin ja toivotaan, että hän saisi korin alle paremmin palloa. Välillä Lauria peluutettiin sentterinäkin, mikä antaa Bullsille etua ”matchupeissa”. Lauri on itsekin kommenteissaan tuntenut olonsa paljon mukavammaksi ja pystyy pelaamaan aisteillaan, eikä hänen tarvitse miettiä, onko valmennus kieltänyt jotain asiaa: ei saisi mennä ”postiin” tai leikata korille. Laurin viime kauden pelaaminen näytti siltä, että hän oli kahlittuna, Hanno Möttölä sanoo Suplan SporttiRuutu-podcastissa.

– Kaikista kovimmat jätkät pelaavat sen kahlitsemisen läpi ja laittavat pisteitä tauluun. Laurille se ei sopinut. Voittoja Chicagon täytyy alkaa ottaa. Niin monta vuotta on rämmitty, että voittoja pitää tulla. Lauri on pelaaja, joka voi auttaa joukkuetta voittamaan, Möttölä jatkaa.

Möttölän mukaan Markkanen myös kärsi viime kaudella tietyllä tavalla ”suomalaisuudestaan”. NBA:ssa alfaurokset jylläävät eikä Markkanen täysin sovi siihen muottiin.

– Toivotaan, että joukkue ja Lauri saavat hyvän kauden. Ylipäätään itselleni oli vaikeaa, kun pelit olivat selviä ja joukkue häviämässä, mennä kentälle pistämään tilastoja kuntoon. Suomalaiseen mentaliteettiin se ei oikein sovi. Lauri pelaa hyvin, kun Chicago pelaa hyvin ja voitoista.

Möttölän haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan SporttiRuudusta.

Suomessa NBA:ta televisioi Ruutu. Möttölän haastattelu, jossa ennakoidaan laajemminkin NBA-kautta, on kuunneltavissa Suplan SporttiRuutu-podcastissa.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.