Cavaliersin pelaajat ovat raporttien mukaan turhautuneita, koska nuori pelinrakentaja omii palloa

© Kuva: Getty Images

Cleveland Cavaliersin kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan, kun joukkue on tippunut vahvan alun jälkeen takaisin NBA:n pohjalle. Cavaliers on läntisen konferenssin kolmantenatoista, kahdeksan voittoa viimeisessä play-in -paikassa kiinni olevaa Washington Wizardsia perässä.

Huonojen pelitulosten lisäksi Cavaliers on ollut kentän ulkopuolisen draaman pesäke. Tammikuussa joukkueen nuori tähti Kevin Porter Jr sai joukkueen pukukopissa raivokohtauksen, jonka ansiosta mies lähetettiin pilkkahinnalla Houston Rocketsiin. Porter tiputti hiljattain 50 pistettä ottelussa 20-vuotiaana. Viime viikolla Kevin Love turhautui tuomarille ja löi pallon kentälle, mistä Toronto Raptors sai ilmaisen kolmen pisteen korin.

Kyseinen kaksikko ei ole kuitenkaan ainoa, joka on aiheuttanut draamaa Clevelandissa. The Athleticin Joe Vardonin mukaan ainakin osa Cavaliersin pelaajista on turhautunut nuoren pelinrakentajan, Collin Sextonin pelityyliin.

– Moni Cavsin pelaaja on kyllästynyt siihen tyyliin, millä Sexton omii palloa ja vastustajat jopa piikittävät Cavsin pelaajia sanoen: ”sinä tiedät, että hän ei syötä palloa sinulle”, Vardon kirjoittaa.

Tällaisesta turhautumisesta on myös todisteita kentällä. Viime kaudella ottelussa Oklahoma City Thunderia vastaan, Sexton oli kuluttamassa kelloa toisen neljänneksen lopulla, kun Love kävi hakemassa pallon pelaajalta. Love heitti pallon turhautuneena kohti Cedi Osmania, joka onnistui hankkimaan vaikeasta paikasta vapaaheiton itselleen.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Sexton on heittänyt 18,5 kertaa per ottelu tällä kaudella, joka on neljänneksitoista eniten kaikista pelaajista, joten tilastot tukevat Vardonin raporttia. Toisaalta Sexton on tehnyt 24,4 pistettä per ottelu tällä kaudella ja heittoprosenttikin on pelinrakentajalle mukava 48,3%, joka kertoo Sextonin olevan joukkueen paras heittäjä. Syöttöjä Sextonilla on puolestaan 4,1 per ottelu, joka on suhteellisen pieni määrä 35,7 minuuttia per ottelu pelaavalle takamiehelle.

Kaikki draama, mitä Clevelandista on kuulunut tällä kaudella, on vain kirsikka kakun päällä. Cavaliers on rakentanut joukkueensa runkoa uudestaan kolmen vuoden ajan, mutta joukkueella tulee olemaan suuri työ edessään noustakseen takaisin NBA:n huipulle.

Topias Setälä


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.