Vaikean kauden keskellä oleva Indiana Pacers harkitsee ESPN:n tietojen mukaan valmentajan vaihtamista kauden päätteeksi. Joukkueen nykyinen päävalmentaja Nate Bjorkgren valmentaa joukkuetta vasta ensimmäistä kauttaan.

ESPN:n tietojen mukaan valmentajan ja pelaajien suhde on heikko ja se tarvitsee työstämistä. Tietojen mukaan Bjorkgrenin valmennustyyli on aiheuttanut kaaosta joukkueen sisällä, sekä kentällä, että sen ulkopuolella. ESPN:n Adrian Wojnarowski kertoo, että Bjorkgren on valmis työstämään suhteita pelaajien kanssa.

Adrian Wojnarowski

@wojespn
Bjorkgren has work to do on relationships with key players in his locker room, sources tell ESPN, and has thus far shown a willingness within the organization to try to address those issues.

Adrian Wojnarowski

@wojespn
Amid a year of difficulties with players and staff, Indiana Pacers coach Nate Bjorkgren’s future with the franchise is uncertain as the regular season nears an end, sources tell ESPN. The Pacers are 30-34 and in ninth place in the Eastern Conference.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

Pacers on yhdeksäntenä itäisessä konferenssissa kolmellakymmenellä voitolla ja kolmellakymmenelläneljällä tappiolla. Joukkuetta on kiusannut tällä kaudella muun muassa useat loukkaantumiset, mutta Pacersin kausi on silti ollut odotuksiin nähden heikko. Joukkue on lähes varmasti mukana play-in -turnauksessa, joihin joukkue ei lähde ennakkosuosikkina.

Pacers palkkasi Bjorkgrenin viime vuoden lokakuussa, joukkueen annettua vanhalle valmentajalleen Nate McMillanille potkut pudotuspelien jälkeen. McMillan johdatti Pacersin neljän kautensa aikana neljä kertaa pudotuspeleihin. Joukkue kuitenkin tippui jokaisena vuotena pudotuspeleistä ensimmäisellä kierroksella ja Pacersin johdolla paloi hermot McMillanin kanssa. McMillan toimii tällä hetkellä Atlanta Hawksin väliaikaisena valmentajana. McMillan tuli joukkueeseen kesken kauden ja mies on saanut haukat lentoon johdattaen joukkueen kahteenkymmeneen yhteen voittoon ja yhteentoista tappioon. Hawks on itäisen konferenssin viidentenä, kuusi voittoa Pacersia edellä.

Tämä kausi on ensimmäinen, kun Bjorkgren toimii NBA-joukkueen päävalmentajana. Bjorkgren on toiminut aikaisemmin muun muassa Phoenix Sunsin ja Toronto Raptorsin apuvalmentajana. Mies voitti NBA:n mestaruuden Raptorsin kanssa 2018-2019 kaudella.