20-vuotiaiden miesten maajoukkue taipui Ruotsille

Tallinnassa pelattavassa Nordic Cupissa Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue taipui Ruotsille loppunumeroin 71-64 (32-36). Suomi pelaa torstaina vielä Viroa vastaan klo 19:30, jonka jälkeen selviää, mitteleekö Sudenpennut turnauksen kullasta vai pronssista perjantaina.

Suomella oli etsikkoaikansa kolmannella neljänneksellä, kun Sudenpennut rynni 12 pisteen taakse. Hyvä hetki kuitenkin mureni, kun Ruotsi tuli ensin rinnalle ja sitten ohitse. Päätösneljänneksen länsinaapuri vei 20-10.

– Ruotsi oli alusta alkaen todella aggressiivinen ja aktiivinen molemmissa kenttäpäädyissä. He laittoivat palloon painetta ja hyökkäyksessä myös levypallopeliin painetta. Meidän tilannekovuus ei ollut sillä tasolla, että olisimme pystyneet vastaamaan siihen, Suomen apuvalmentaja Petri Velling kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ruotsi haki 21 hyökkäyslevypalloa, joista he tekivät 15 pistettä. Suomi sortui myös 29 menetykseen, joista Ruotsi juoksi 28 pistettä.

– Nuo tilastot kuvastavat sitä, ettei pelitilannekovuus ollut sillä tasolla, että näitä otteluita voi voittaa, Velling huomautti.

Suomen selkeä ykkösnimi oli Erik Sajantila (13/6/4 syöttöä), jolta ainoana löytyi malttia pelaamiseen Ruotsin paineen alla. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Touko Tainamo (12/2).

Ruotsin pistetrion muodosti Bara Njie (15/5/5 syöttöä), Romeo Myrthil (10/4) ja David Jolinder (10/1).

Suomi kohtaa torstaina Viron klo 19:30.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.