Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Lahti Basketballin Henri Ventoniemelle yhden ottelun kilpailukiellon

Ventoniemi erotettiin Korisliigan valmistavasta ottelusta Lahti Basketball – KTP-Basket 24.9. Ventoniemi osui puolustuslevypallotilanteessa kyynärpäällä vastustajan pelaajaa päähän. Ventoniemi erotettiin pelistä sääntökohdan 38.1.1. perusteella (D-virhe), koska erotuomarit ovat pitäneet tekoa räikeän epäurheilijamaisena.

Koripallon virallisten pelisääntöjen 38.1.1 mukaan mikä tahansa räikeän epäurheilijamainen pelaajan, vaihtopelaajan, valmentajan, apuvalmentajan, kentältä poistetun pelaajan tai joukkueen avustajan käyttäytyminen on pelistä erottava virhe. Kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 5 kohdan mukaan voidaan rangaista sitä, joka liiton, alueen tai seurojen toiminnassa tahallaan uhkaa tai loukkaa muiden toimintaan osallistuvien henkilöiden fyysistä tai henkistä koskemattomuutta.

Pelistä erottavasta virheestä (D-virhe) on ratkaisukäytännössä määrätty vähintään yhden ottelun kilpailukielto.

Edellä olevan perusteella määrätään Lahti Basketballin pelaaja Henri Ventoniemelle rangaistukseksi yhden (1) ottelun kilpailukielto. Rangaistus koskee Lahti Basketballin seuraavaa virallista ottelua, joka on Korisliigan runkosarjan ottelu tai Korisliigan valmistava ottelu, jossa vastustaja on aikuisten huippu- ja kilpakoripallosarjoissa pelaavan seuran joukkue, jonka pelaajilla ei ole rinnakkaisedustusoikeutta Lahti Basketballin kanssa.