Rekolan Urheilijoiden kasvatti Federiko Federiko, 20, on sitoutunut West Virginian yliopistoon ensi kaudeksi 2022-23. Federiko siirtyy West Virginiaan junior college -tasolta, jossa hän on pelannut Northern Oklahoma Collegessa.

208-senttinen Federiko on kuluvalla kaudella tilastoinut NOC:lle keskimäärin 11,2 pistettä ja 8,2 levypalloa ottelua kohden. Tuleva opinahjo, West Virginia, on legendaarisen Bob Hugginsin valmentama yliopistojoukkue, joka on NCAA:n lopputurnauksen vakiokävijä.

Federiko on Rekolan Urheilijoiden kasvatti, joka pelasi Yhdysvalloissa ensin First Love Christian Academy -nimisessä prep schoolissa, mistä hän siirtyi junior collegen pariin NOC:hen.

Edelliskautensa Suomessa Federiko pelasi kaudella 2019-20, jolloin hän edusti Torpan Poikia miesten I divisioona A:ssa ja Omnia Basketball Academyä 19-vuotiaiden poikien SM-sarjassa. Miesten ykkösdivisioonassa hän tilastoi keskimäärin 11,7 pistettä ja 8,8 levypalloa ottelua kohden.

Federiko on pelannut yhteensä 45 ottelua Suomen nuorisomaajoukkueissa ja esiintynyt kahdesti Susijengin paidassa – viime kesänä harjoitusmaaotteluissa Tshekkiä vastaan.