Miesten Korisliigan molemmat välieräsarjat päättyivät lauantaina, kun Kauhajoki ja Salon Vilpas sinetöivät itselleen 4–1-voiton.

Kauhajoki aloitti miesten Korisliiga-illan kaatamalla Helsinki Seagullsin reippaalla kädellä – luvuin 116–78 – ja sinetöimällä siten sarjasta 4–1-voiton. Tämä tarkoittaa sitä, että Kauhajoki matkaa Korisliigan finaaliin jo neljättä kertaa peräkkäin. Vastaava suoritus on nähty viimeksi 1970-luvulla Tapiolan Hongan toimesta.

Ottelun ratkaisijoina nähtiin Cameron Jones, joka pussitti pelin isoimman pistemäärän, 23, ja Rene Rougeau, jolle kertyi monipuoliseen tilastokorttiin 21 pistettä, viisi levypalloa ja neljä koriin johtavaa syöttöä.

Seagullsin korinteko nojasi eniten Seth Alleniin – 17 pistettä – ja vieraalle pelipaikalle joutuneeseen Zaccheus Darko-Kellyyn, jolle kertyi 15 pistettä mutta samalla myös huomiota herättävät seitsemän pallonmenetystä.

Myöhemmin samana iltana hallitseva mestari Salon Vilpas päätti, ettei anna Kauhajoen nauttia finaalipeleistä ilman viimekertaista vastustajaansa. Vilpas kaivoi tiensä jälleen loppuotteluihin voittamalla Kataja Basketin 81–64 ja ottelusarjan niin ikään 4–1.

Voittajajoukkueen tilastohirmu parketilla oli Bryan Griffin, jolle merkittiin 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Huomiota herätti kuitenkin myös kokenut kotimainen pelinjohtaja Roope Ahonen, joka tuli peliin penkiltä mutta keräsi merkinnöikseen kymmenen pistettä ja kuusi koriin johtavaa syöttöä ilman yhtäkään menetystä.

Katajan puolella parasta jälkeä tekivät 15 pisteen ja kahden syötön arvoisesti pelannut Nicholas Griffin sekä 13 pisteeseen ja kahdeksaan levypalloon yltänyt Rahlir Hollis-Jefferson.

Korisliigan finaalit alkavat maanantaina 2. toukokuuta.