NBA:n kurinpito on määrännyt rangaistuksen paljon puhutusta tilanteesta, jossa Memphisin Dillon Brooks rikkoi räikeästi Golden Staten Gary Payton II:sta. Paytonin kyynärpää murtui ja mies on arvioiden mukaan viikkojen sairaslomalla.

Rangaistus hämmästytti monia: yhden ottelun pelikielto palkatta. Tämä tarkoittaa Brooksin tuloilla summaa 84.138 dollaria. Kuulostaa paljolta, mutta Brooksille kyseessä ovat suolarahat.

Olisi voinut kuvitella, että Memphisin leirissä oltaisiin tyytyväisiä lievään tuomioon, mutta toisen kävi. Joukkueen päävalmentaja Taylor Jenkins ei tuomiosta pitänyt.

– Tämä oli pettymys. Kyseessä oli epäonninen tilanne. Luonnollisesti me tulemme kunnioittamaan liigan päätöstä, mutta – koripallo on kova peli, Jenkins vuodatti ja kiisti, että kyseessä olisi ollut tahallinen teko ESPN:lle.

– Toivomme tietysti Paytonille nopeaa ja hyvää tervehtymistä. Kukaan ei halua nähdä kenenkään loukkaantuvan. Tilanne oli hyvin epäonninen.

Joka tapauksessa kuumaksi käyneen kamppailun kolmas näytös on edessä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kentällä ei tulla näkemään Paytonia eikä Brooksia, eri syiden vuoksi.