Lahti Basketball on tehnyt kaksi jatkosopimusta tulevaa kautta silmällä pitäen. Lisäksi joukkue teki sopimuksen jo ensimmäisen amerikkalaispelaajan kanssa.

Lahti Basketball on tehnyt sopimuksen niin sanotulla ”kakkospaikalla” viihtyvän, Michael Ertelin,23, kanssa. Ertel siirtyy Lahteen University of Alabama at Birminghamin riveistä. Ertel on 188-senttinen takamies, joka viimeisenä viimeisellä kaudellaan yliopistossa upotti keskimäärin 10.4 pistettä. Yliopistouransa parhaat luvut hän nakutti toisella kaudella Monroen yliopistossa. Silloin sukka venyi 16 pisteen edestä.

Ertel saapuu Suomeen elokuun lopussa.

– Uudistamme pelaamistamme ja se näkyy myös rekrytoinnissa. Menemme perinteiseen suuntaan pelipaikoissa. Halusimme takakentälle dynaaminen ja nopean shooting guardin, joka pystyy heittämään tarkasti haastavistakin tilanteista. Lisäksi hyökkäyksen vaatimuksina oli taito palloscreenin käyttöön ja hyvä palloton pelaaminen. Vaatimuslistaa täydensi aktiivinen ja älykäs puolustus, Lahti Basketballin päävalmentaja Pieti Poikola kertoo seuran sivuilla.

Lahti Basketball ja Henri Ventoniemi,26, sekä Ricky Waxlax,22, ovat sopineet molempien herrojen sopimuksessa olleen optiovuoden käyttämisestä. Näin ollen molemmat pelaajat aloittavat jo kolmannen kauden Lahti Basketballin riveissä.

Mennyt kausi oli Ricky Waxlaxin nuoren Korisliiga-uran paras. Hän tehtaili 22 minuutin peliajalla keskimäärin 9.6 pistettä ja otti 2.1 levypalloa. Puolustuksessa Malmin Superkoriksen kasvatti on jo vuosia ollut liigan ehdotonta eliittiä. Pyrintöä vastaan lokakuussa syntyi oma Korisliigan piste-ennätys, 26.

Sentteri Henri Ventoniemi kärsi menneellä kaudella loukkaantumisista ja pelasi vain 16 ottelua. Niissä syntyi tehot 6.4 pistettä ja 4.4 levypalloa.

Lahti Basketballilla on sopimukset Henri Ventoniemen, Ricky Waxlaxin, Eemi Luukkosen, Arttu Saarijärven, Erik Sajantilan ja Michael Ertelin kanssa.