Koripallon 18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisat käynnistyvät perjantaina 29.7. Romanian Ploieștissa. Vasta lauantaina ensimmäisen alkulohkon pelinsä pelaava Suomi hakee kisoista paikkaa kolmen parhaan joukossa, mikä tarkoittaisi samalla nousua A-divisioonaan.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa D ovat Itävalta, Belgia, Kypros ja Ruotsi. Avausottelu pelataan lauantaina 30.7. klo 13:30 Itävaltaa vastaan.

– Alkulohko on sillä tavalla kovatasoinen, että Ruotsi tulee varmasti olemaan hyvä joukkue ja Belgia on perinteisesti ollut viime vuosina monessa ikäluokassa erinomainen. Lähtökohtaisesti he ovat ne kaikkein kovimmat vastustajat, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki aloittaa ennakoinnin Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Itävalta ja Kypros ovat kysymysmerkkejä, koska viime vuosina maajoukkueet eivät ole niin paljon pelanneet. Itävallasta toki on jonkin verran informaatiota, kun Aleksi Koskinen on siellä useamman vuoden valmentanut.

Kaksi parasta joukkuetta alkulohkosta etenee kahdeksan parhaan joukkoon. Sen jälkeen pelataan puolivälierät, joiden panoksena on kamppailu A-divisioonapaikasta. B-divisioonan kolme parasta joukkuetta etenevät seuraavaksi vuodeksi A-divisioonan EM-kisoihin.

– Uskon, että kaikilla Suomen nuorten maajoukkueilla on lähtökohta, että B-divisioonassa tavoite on päästä kolmen parhaan joukkoon ja sitä kautta mahdollistaa nousu A-divisioonaan. Siellä kuitenkin on oltu eri ikäluokissa aiemminkin. Vakaasti uskomme, että meilläkin on siihen mahdollisuudet. Tavoite on kova, se ei ole koskaan helppoa, ja yrittäjiä on muitakin.

Suomella on takanaan Pohjoismaiden mestaruuskisat, jotka päättyivät Sudenpentujen kultajuhliin. Takana ovat myös kaksi tiukkaa Portugali-tappiota vieraissa ja kotiottelut Puolaa vastaan, jotka päättyivät voittoon ja tappioon.

– Meillä on joukkueessa tietyllä tapaa tasaisuutta. Pystymme pelaamaan kohtuullisen laajalla rotaatiolla. Mikään valtavan kokoinen joukkue meillä ei ole, tosin harvoin Suomella sellaista on. Vastaavasti laituriosastolla meillä on kokoa. Mutta uskomme, että tämä on sinnikäs ja yritteliäs ryhmä, joka pelaa ottelunsa viimeiseen minuuttiin saakka.

– Sillä tavalla meillä on mielenkiintoinen tilanne, että tällä ryhmällä emme ole pelanneet vielä yhteistä ottelua. Meillä on ollut kaikennäköisiä vaivoja ja erilaisia syitä, ettemme ole saaneet kaikkia kasaan. Siinä mielessä odottavaisin mielin menemme kisoihin, miltä pelaaminen tämän ryhmän kanssa näyttää. Ei tämä tietenkään ole optimaalinen tilanne, mutta haasteet on tehty taklattavaksi.

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue, B-divisioonan EM-kisat 2022

#NIMISEURA
3NORDBERG LeoToPo
4UGUSUK MorrisOBA
5SALMI JuusoÄänekosken Huima
8VARTIAINEN ViljamiHBA
10LITTLE MiroSunrise Christian Academy (USA)
11BLOMGREN PanuJBA
12KANDEN OliverJBA
13LINDBERG RasmusHBA
14YALAHO EemeliJBA
15JOKELA TopiasTapiolan Honka
20PÄLLIJEFF EinoHBA
21FILTNESS RoopeJBA
  • Päävalmentaja Mikko Tupamäki
  • Valmentaja Vesa Vertio
  • Valmentaja Aleksi Koskinen
  • Fysioterapeutti Tommi Tatti

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut