Susijengin monivuotinen kapteeni Shawn Huff päätti upean uransa tiistaiseen Espanja-otteluun. Huffille jää maajoukkueajoilta positiivisia muistoja.

Vielä Huff ei täysin saanut eläkevaihdetta päälle tappiollisen Espanja-pelin jälkeen, sillä vielä keskiviikkona tappio kismitti.

– Tietenkin päällimmäisin tunne eilisen pelin jälkeen oli harmitus, se on ihan selvä. Pitääkin harmittaa, viimeisen pelinsä Susijengissä kipparoinut Huff toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi näytti kyntensä ja potentiaalinsa iskiessä Espanjan jo köysiin avauspuoliskolla, mutta sen jälkeen espanjalaisten rutiini osoittautui liian kovaksi.

– Eka puolisko oli meiltä tosi solidi suoritus, vaikka parantamisen varaa jäi siihenkin. Pari helppoa heittoa enemmän sisään ja pari puolustuspään nukahdusta pois, niin ero olisi hyvin voinut olla se 18 pistettä. Mutta kaikki kunnia Espanjalle. He näyttivät toisella puoliskolla, miksi ovat maailmanmestareita.

Huff on kulkenut Susijengin kanssa pitkän tien siitä lähtien, kun pelasi ensimmäisen miesten maaottelunsa vuonna 2003. Yhteensä Huffille kertyi 224 ottelua Susijengin paidassa.

– Päällimmäinen tunne tässä vaiheessa on kiitollisuus, että on saanut olla terve, on saanut olla mukana ja että on saanut pelata näin paljon. Ei pelkkiä lukuja katsomalla voi kukaan täysin ymmärtää, kuinka paljon ilon hetkiä ja kovia paikkoja joukkoon mahtuu.

Vaikka takana on kuudet arvokisat ja lukuisa määrä upeita pelejä, niin tärkein anti on kuitenkin tullut tulosten ohessa.

– Minulle ainakin henkilökohtaisesti on ollut iso juttu se, että olen matkan varrella oppinut nauttimaan hetkestä. Ottamaan voittamisen ja yhteisöllisyyden ja jokapäiväisen treenin synnyttämän ilon vastaan samalla lailla kuin tappionkin nostattamat tunteet, Huff kuvailee matkaansa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote