Topias Palmi ja Shawn Hopkins tekivät kesällä sopimuksen romanialaisseura Craiovan kanssa. Joukkue taistelee paikasta FIBA Europe Cupiin.

Craiovan kilpailukausi alkaa jo tiistaina 27.9., kun se pelaa FIBA Europe Cupin karsintaturnausta Liettuassa. Craiova kohtaa avausottelussa isäntäjoukkue Jonavan ja ottelun voittajaa odottaa välierässä itävaltalainen Kapfenberg Bulls. Kaavion toisella puolella on virolainen Kalev/Cramo, kroatialainen Cedevita Junior sekä kosovolainen Prishtina.

– Mielestäni meillä on hyvät mahdollisuudet mennä jatkoon, jos pystymme pelaamaan samalla tasolla kuin harjoituskaudella. Meillä on ollut hyvä harjoituskausi alla ja jos pystymme toteuttamaan peliämme hyvin, niin meillä on mahdollisuudet, arvioi Hopkins Koripalloliiton tiedotteessa.

– Olisi seuralle hieno ja iso juttu päästä lohkovaiheeseen, Palmi toteaa.

Craiova sijoittui viime kaudella Romanian liigan runkosarjassa viidenneksi ja putosi puolivälierissä niukasti Ilari Seppälän tuolloin edustamalle Pitestille 1-2. Hopkins uskoo joukkueen iskukykyyn tällä kaudella.

– Pystymme haastamaan minkä jengin tahansa, ja se on paljon meistä itsestämme kiinni miten toteutamme omaa pelityyliämme ja perusasioita. Meillä on hyviä yksilöitä ja tietotaitoinen valmentaja. Jos olemme kaikki samalla sivulla, on meitä vaikea voittaa.

FIBA Europe Cupin ensimmäinen karsintapeli on edessä tiistaina ja välierä pelataan jo keskiviikkona. Lohkopaikan ratkaiseva finaali on edessä perjantaina.

FIBA Europe Cupin lohkopaikasta taistelee myös Joensuun Kataja, joka pelaa oman karsintaturnauksensa Bulgariassa. Kataja pääsi suoraan välieriin ja kohtaa israelilaisen Hapoel Haifan keskiviikkona. Kaavion toisella puolella ovat kreikkalainen Aris, liettualainen Wolves sekä isäntäjoukkue Rilski Sportist.

Lohkovaiheessa nähdään varmuudella suomalaisväriä, kun Korisliigan hallitseva mestari Kauhajoen Karhubasket pelaa G-lohkossa. Lisäksi Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden pelaa A-lohkossa sekä Edon Maxhunin edustama Merlins Crailsheim löytyy lohkosta H. 

Lähde: Koripalloliiton tiedote