Susijengi jatkaa MM-karsintoja perjantaina, kun se kohtaa vieraskentällä Israelin. Israel on rankasti uudistunut sitten edelliskohtaamisen.

Israelin maajoukkueen kokoonpanossa on käynyt puhuri sitten marraskuun MM-karsintaikkunan, jolloin joukkue karsiutui ensi syyskesän MM-kisoista. Kaksi viisikollista pelaajia ovat sivussa ja päävalmentaja vaihtunut, mutta tästä huolimatta valmentaja Mikko Larkas odottaa Israelin saapuvan perjantain iltapäiväpeliin omilla vahvuuksillaan.

Lopulta ”puhurikin” on kevyt termi ilmaisemaan Israelin miehistössä edellisen karsintaikkunan jälkeen tapahtuneita muutoksia.

– Joukkueen päävalmentaja vaihtui marraskuun MM-karsintojen jälkeen. Samalla, jos Israelin leiritysmiehistöä verrataan edelliseen elokuuhun, jolloin pelattiin viimeksi vastakkain, niin vanhoja pelaajia on mukana enää viisikollinen.

Israelin viime syyskesän EM-kisoihin valmentanut Guy Goodes astui syrjään joukkueensa hävittyä marraskuussa Slovenialle ja Ruotsille. Hänen tilalleen on nostettu aiemmin apuvalmentajana toiminut Nadav Zilberstein.

Joukkueen viime vuosien rotaatiopelaajista helmikuun MM-karsintaikkunaan on kutsuttu isot miehet Tomer Ginat, Nimrod Levi, Gabriel Chachashvili ja Idan Zalmanson sekä takamies Bar Timor. Karsintaikkunaan nimetystä kahdesta viisikollisesta uusia pelaajia suurin osa koostuu Israelin liigan kärkijoukkueiden rotaatiopelaajista, unohtamatta 2004 syntynyttä tulevaisuuden tekijää Noam Yaacovia.

– Apuvalmentajasta tulee päävalmentaja ja lyhyt maajoukkueikkuna kyseessä. Uskoisin, että näissä olosuhteissa Israel pitää pitkälti kiinni vanhasta pelitavastaan. Odotuksena on, että he pelaavat hyvin tyypillistä Israel-korista eli pallottomat pelaajat liikkuvat, palloa syötetään hyvin ja heittäjille haetaan paikkoja, Larkas esittää arvionsa.

– Israelin pyrkimyksenä on varmasti lopettaa karsinnat kunnialla ja saada hyvä meininki tähän viimeiseen kotipeliin.  Voittaakseen meidän on pystyttävä rajoittamaan Israelin pallon- ja pelaajien liikettä. Puolustuspäässä he tulevat todennäköisesti vaihtamaan palloskriinejä paljon ja kikkailemaan eri puolustusmuodoilla. Siihen meidän tulee olla valmiita vastaamaan.

Coach Larkaksen tärpit – seuraa heitä

Tomer Ginat (203 cm/28 v)

Nimrod Levi (206/27)

”Kaksi 4-5-paikkojen pelaajaa, jotka liikkuvat todella hyvin ilman palloa ja pystyvät heittämään kolmosia korkein prosentein suoraan syötöstä. Ovat olleet tärkeitä palasia läpi MM-karsintojen, mistä kertoo esimerkiksi heidän +/- -saldonsa, joka on kummallakin plussalla, vaikka Israelilla on enemmän tappioita kuin voittoja.”

Bar Timor (190/30): ”Kokenut kaveri, joka oli varmasti aika lähellä myös EM-kisapaikkaa. Pelasi isoja minuutteja marraskuun karsintaikkunassa. Aktiivinen ajaja ja ihan ok spottiheittäjä, joka tyypillisesti petaa korintekopaikkoja muille. Joutunee ottamaan tässä ikkunassa enemmän vastuuta myös scoraamisesta.”

Lähde: Koripalloliiton tiedote