CBS on tehnyt vuotuisen listauksensa NBA:n sadasta parhaasta pelaajasta. Lauri Markkanen teki melkoisen nousun listalla.

Markkanen ei mahtunut viime kaudella CBS:n sadan rankingiin, mutta läpimurtokauden jälkeen Markkanen komeilee nyt sijalla 41. Suomalaisjätti oli yksi viime kauden komeetoista ja ansaitsi uransa ensimmäisen All-Star-valinnan sekä NBA:n kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

– Eivät Markkasen viisi ensimmäistä kautta olleet millään tavalla pettymyksellisiä sen jälkeen, kun hänet valittiin numerolla 7 vuonna 2017, mutta oli aina tunne, että hänessä oli paljon käyttämätöntä potentiaalia, joka odotti tulemista ulos. Markkanen puhkesi kukkaan viime vuonna pelitavassa, joka pelasi hänen vahvuuksillaan peliä levittävänä isona.

– Jälleenrakennustilassa olevassa Jazzissa Markkanen pääsi laajentamaan peliään paineettomassa ympäristössä ja pääsi näyttämään puolia, joita hän ei juuri pystynyt edellisissä seuroissaan Chicagossa ja Clevelandissa.

Markkanen oli listauksen viidenneksi paras eurooppalaispelaaja ja Utahin ykkösnimi.

CBS:n listauksen ykkösenä loisti Nikola Jokic ennen Giannis Antetokounmpoa, Stephen Currya, Luka Doncicia ja Kevin Durantia.

CBS:n listaus on katsottavissa kokonaisuudessaan täältä.