Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

Saksassa pudotuspelit saatiin käyntiin vauhdikkaasti, kun viikonloppuna pelattiin heti kaksi peliä. Mestaruutta puolustava, Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen, Keltern aloitti vakuuttavasti siirtyen Eisvögel Freiburgia vastaan 2-0 johtoon.

Avausottelussa Keltern oli vahvempi 99-76 (45-40). Koskimies pelasi kauden parhaan pelinsä oikeaan aikaan, kun hän heitti 18 pistettä ja tilastoi lisäksi kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja riiston. Lehtorannan tilastorivit lihoivat kolmella pisteellä, kolmella levypallolla, neljällä syötöllä ja riistolla.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Keltern piti kotietunsa ja klaarasi toisen pelin nimiinsä 79-60 (40-32). Tällä kertaa Koskimiehelle merkittiin neljä pistettä, viisi levypalloa, syöttö ja riisto. Lehtoranta kasasi viisi pistettä ja kolme levypalloa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Toisessa puolivälieräparissa riitti runsaasti suomalaismielenkiintoa, kun vastakkain olivat Anissa Poundsin Lions Halle sekä Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen. Lions kuittasi molemmat kotiottelunsa ja siirtyi otteluparissa heti 2-0-johtoon.

Ensimmäisessä ottelussa Lions oli vahvempi numeroin 87-74 (43-39). Pounds oli joukkueen parhaimmistoa 10 pisteen, kuuden levypallon, kahden syötön ja kahden riiston tilastoilla. Lehtoranta oli niin ikään tehokkaana 12 pisteen ja neljän levypallon saldolla. 
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Toisessa ottelussa Lionsin voittolukemat olivat 88-79 (45-38). Pounds on löytänyt parhaan vireensä juuri oikeaan aikaan heittäen 13 pistettä ja lisäksi mukaan tarttui neljä levypalloa. Lehtoranta sai saldokseen 10 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston. Ottelupari suuntaa seuraavaksi Nördlingeniin.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä saatavilla.

Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin. Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins ponkaisi runkosarjassa kakkoseksi voittamalla edessä olleen Luleå Basketin 87-73  (39-40). Pelander heitti viisi pistettä, nappasi kolme levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Norrköping saa pudotuspelien avauskierroksella vastaansa Högsbon.
Ottelutilastot

Lotta Vesiluoman Alvik nähdään myös pudotuspeleissä, kun se sijoittui sarjassa kahdeksanneksi voitettuaan päätösottelussaan AIK:n 85-67. Alvik kohtaa puolivälierissä runkosarjan voittaja Södertäljen.
Ottelusta ei ole tilastoja saatavilla.

Isabella Kaukopaasin Visby päätti kautensa makoisasti 86-64 (38-28)-voittoon IK EOSista. Visby nappasi kauden aikana neljä voittoa sijoittuen toiseksi viimeiseksi. Kaukopaasi tilastoi kauden aikana keskiarvoikseen 4,1 pistettä, 2,7 levypalloa, 1,6 syöttöä ja 0,9 riistoa.
Ottelutilastot
Isabella Kaukopaasin kauden tilastot

Italian liigassa Reyer Venezia varmisti vähintään kotiedun pudotuspeleihin voitettuaan kotonaan San Giovannin 71-58 (40-28). Awak Kuier loisti joukkueensa parhaana pistenaisena 18 pinnan saldolla ja tilastot karttuivat myös seitsemällä levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Venezia johtaa sarjaa.

– Mielestäni ymmärsimme mitä meidän pitää tehdä ja menimme koppiin siten, että meidän pitää hoitaa tämä ottelu. Kahden tappion jälkeen jokainen oli päättäväinen ja pystyimme pitämään pään kasassa ja siksi voitimme tänään, Kuier totesi seuran videohaastattelussa.
Ottelutilastot

Helmi Tulosen Sanga Milano puolestaan hävisi kotonaan Romalle 60-71 (30-28) Tulosen kootessa viisi pistettä, kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Milano on toiseksi viimeisenä.
Ottelutilastot

Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrol sai kunnian osallistua Copa de la Reinaan, mutta taival jäi yhden ottelun mittaiseksi, kun Zaragoza oli vahvempi 75-49 (41-27). Äijänen sai rivilleen kaksi pistettä ja kolme levypalloa ja Kalinille kirjattiin levypallo, syöttö ja riisto.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa käynnistyivät pudotuspelit ja Sara Rokkasen KARA Trutnov sijoittui alemmassa loppusarjassa kolmanneksi, joka toi sille vastaan runkosarjan voittaja USK Prahan. Trutnov sai Tshekin ylivoimaiselta ykkösseuralta kylmää kyytiä, kun se hävisi molemmat ottelut suurinumeroisesti.

Ensimmäisessä USK Praha oli kotonaan vahvempi 94-37 (50-15) Rokkasen ollessa joukkueensa johtotähtiä 10 pisteen, syötön ja riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

Toisessa ottelussa USK pisti tauluun voittolukemat 86-35 (48-23). Tällä kertaa Rokkanen tilastoi neljä pistettä, levypallon ja riiston. USK johtaa ottelusarjaa 2-0.
Ottelutilastot

Belgian liigassa Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen teki rumaa jälkeä Lummen Athenasista voittaen 103-29 (52-11). Aarnisalon tilastoriville kirjattiin 11 pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja neljä riistoa. Kangoeroes johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote