KTP-Basketin miehistö on nyt kasassa, kun uusimpana lisäyksenä joukkueeseen liittyy Haywood Christopher Owens. 34-vuotias ja 204-senttinen ”eurojyrä” siirtyy Kotkaan yksivuotisella sopimuksella.

Miehen meriitteihin kuuluu toisen kierroksen NBA varaus 2002 (Milwaukee Bucks) ja yksi peli NBA:ssa (Memphis Grizzlies). Sen jälkeen ura on jatkunut eri eurooppalaisissa huippusarjoissa (Italia, Espanja, Kreikka, Turkki, Saksa, Ranska ja Kroatia). Owens vaihtoi täksi kaudeksi agenttitoimistoa jäätyään viime vuonna täysin ilman pelipaikkaa.

Hänellä on kova halu palata takaisin Eurooppaan vielä muutamaksi vuodeksi ja KTP:n tarjoama paketti (Korisliiga ja EuroChallenge) ovat hänen mielestään hyvä ponnahduslauta tulevaan, roimasta palkkapussin pienenemisestä huolimatta.

Jos pelitaidot ovat tätä nykyä lähelläkään meriittejä, on KTP-Basket löytänyt jälleen kerran todellisen kultakimpaleen korinaluskahinoihin.

KTP-Basketin muut sopimuspelaajat ovat: Dontell Jefferson, Sefton Barrett, Jukka Matinen, Timo Heinonen, Samuli Vanttaja, Michael Pounds, Milos Dobras, Joonas Lehtoranta ja Aleksi Akpaso. Lisäksi joukkueen mukana ovat oman nuorisokaartin Miki Kuusisto, Otto Kilpeläinen ja Joonas Pentti.

KTP-Basket uutisoi sopimuksesta sivuillaan.