Susijengi aloittaa perjantaina harjoitusottelunsa ja yhteensä ohjelmassa on kuusi harjoitusottelua ennen syyskuun EM-kisoja. Gerald Lee junior odottaa levollisin mielin tulevia harjoitusotteluita.

Perjantaina vastaan asettuvan Ranskan lisäksi Suomi kohtaa muitakin huippujoukkueita. ”Junnun” mukaan harjoituspelit antavat hyvää osviittaa myös kisoja ajatellen.

– Ranska on varmasti kova, niin kuin Iso-Britannia ja Latviakin. Sitten on se turnaus jossa on Venäjä, Liettua ja Tshekki. Aika hyviä treenipelejä. Pääsemme vetämään kisajoukkueita vastaan. Se on hyvää treeniä meille ja nähdään missä mennään, Lee kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Susijengiin on noussut nuoria ja mielenkiintoisia pelaajia mukaan eikä Leen mukaan tulokkaiden sopeutumisessa ole ongelmia.

– Samalla tavalla heidät otetaan mukaan kuin meidät otettiin aikanaan, ilomielin ja avoimin mielin. Täällä on tosi taitavia ja lupaavia nuoria jätkiä. Moni näistä nuorista jätkistä tulee olemaan Suomen koripallohuipulla joku päivä. Tulevaisuus näyttää hyvältä.

Suomen joukkueen vaihtuvuus on ollut hallittua, sillä runko on pysynyt pitkään samana ja mukaan on noussut nuorta energiaa. Tuttujen pelikavereiden kanssa yhteispeli löytyy myös nopeasti.

– Olemme mielestäni pidemmällä kuin viimevuosina tässä vaiheessa. Kun tietyt pelaajat pelaavat samassa jengissä harjoituksissa, niin se kemia näkyy. Olemme tottuneet pelaamaan toistemme kanssa ja kaikki tykkäävät toisistaan. Totta kai joka vuosi tulee uusia jätkiä, mutta aika hyvin pakka on säilynyt, arvioi Lee.

Takamiehissä vahvuus

Susijengi joutui kiperään lohkoon, kun vastustajiksi arvottiin Venäjä, Italia, Kreikka, Turkki ja Ruotsi. Lee ei kuitenkaan hätkähdä kovaa lohkoa.

– Vaikuttaa ihan samanlaiselta kuin muut lohkot, eli todella kovalta. Helposti ei pääse jatkoon, vaan pitää tehdä kova duuni. Meidän täytyy pelata samalla tavalla kuin viime kesänä, niin luulen, että pystymme yllättämään pari isoakin maata.

Lee on yksi Suomen senttereistä, mutta joukkueen suurimmat vahvuudet löytyvät hänen mukaan takakentältä.

– Meidän suurin vahvuus on Petterissä [Koponen] ja Teemussa [Rannikko]. Meillä on tosi takamiespainotteinen pelityyli. He pitävät palloa paljon ja luovat muillekin paikkoja. He ovat todella hyviä pelinrakentajia. He löytävät todella hyvin vapaat pelaajat ja pystyvät itsekin tekemään pisteitä, Lee kehuu takamieskaksikkoa.

Oman roolina Lee ottaa rauhallisesti.

– Yritän tehdä parhaani siellä. Se riippuu tietysti päivästä ja siitä mitä valmentaja sanoo. Teen parhaani puolustuksessa ja hyökkäyksessä, Junnu heittää.

Kim Sanden