Ensi kaudella Euroopan toiseksi kovimpaan seurajoukkueturnaukseen Eurocupiin osallistuva Nilan Bisons on päättänyt pitää lippujen hinnat tuleviin huippuotteluihin kaikkien ulottuvilla.

Bisons naulasi lippuhinnat Eurocupin otteluihin jo hyvissä ajoin. Pääsyliput tulevat maksamaan 10 euroa ja matsit pelataan pääkaupunkiseudulla. Lipunmyynti käynnistetään muutaman viikon päästä.

– Haluamme palauttaa urheilun faneille. Nyt kuka tahansa suomalainen pääsee katsomaan eurooppalaista huippupalloilua 10 euron hintaan niin kauan kuin lippuja riittää. Bisons-ilmiö on lähtenyt faneista ja he ovat myös jatkossa toimintamme keskipisteessä. Loimaalaisperheemme kuskaamme isolle kirkolle ilmaisin bussikyydein ja arviolta noin tuhat loimaalaista takaa pelipaikalle jo aikamoisen sirkuksen, valottaa Nilan Bisonsin Eurocup-manageriksi perjantaina nimetty Aleksi Valavuori seuran sivuilla.

Kahden perättäisen Suomen mestaruuden lisäksi Bisons pääsee nyt näyttämään sarvensa myös eurokentillä.

– Loimaalle syntynyt biisoniyhteisö on hienoin ja ainutlaatuisin, jossa olen koskaan saanut olla mukana. Bisons-ilmiö ottaa nyt historiallisen askeleen kohti Euroopan kirkkainta kärkeä ja tavoitteenamme on hankkia parhaat pelaajat parketille ja sen ulkopuolelle, kertoo Valavuori.

– Pieni gallialaiskylä pääsee näyttämään voimansa koko Suomen edessä pääkaupunkiseudulla pelattavissa Eurocupin otteluissa. Kaksi ensimmäistä kautta olemme pelanneet Loimaalle, nyt pelaamme Loimaalle ja Suomelle, luonnehtii Valavuori.

Eurocupin mestaruudesta kilpailee pelikaudella 2013/14 kaikkiaan 48 joukkuetta 21 eri maasta, joista 41 on vahvistettu. Eurocupin joukkueet arvotaan maantieteellisin perustein kahdeksaan kuuden joukkueen alkulohkoon ja jokaisen lohkon kolme parasta etenee Eurocupin 32 parhaan joukkoon.

Eurocup on Euroopan toiseksi kovin seurakilpailu Euroliigan jälkeen. Edellisen kerran suomalaisista joukkueista näin korkealla tasolla on pelannut Torpan Pojat vuonna 1998.

Ensimmäinen Eurocup-ottelu pelataan Suomessa 16. lokakuuta.