Kauhajoen Karhun koripallojaosto ja koripalloseura Vaasan Salama ovat tehneet kattavan yhteistyösopimuksen.

Viime kaudella yhteistyötä tehtiin jo pienessä mittakaavassa miesten tasolla, mutta nyt suhde on virallistettu ja koskee myös junioritoimintaa. Seurat neuvottelivat keväällä ja näiden neuvotteluiden pohjalta syntyi laajamittaiset yhteistyösuunnitelmat alueen koripalloilun kehittämiseksi pitkällä tähtäimellä. Uusi, laajennettu yhteistyösopimus luo puitteet kehittää junioritoimintaa entistä suunnitelmallisemmin.

Yhteistyömallissa miesten joukkueiden välillä voi tapahtua pelaajasiirtoja nuorten pelaajien osalta ja valmennusleireillä voi olla molempien seurojen pelaajia. Junioripuolella yhteistyö on aloitettu A-junioreiden osalta heinäkuun lopussa. Yhteisjoukkue Salamakarhu on yrittämässä ikäluokan valtakunnallisiin sarjoihin. Joukkue harjoittelee Kauhajoella ja Vaasassa.

Kauhajoen Karhun koripallojaoston puheenjohtaja Mika Perälä on myös iloinen syntyneestä yhteistyöstä.

– Olemme pitkään olleet tietoisia paikkakuntakoon asettamista rajoituksista harrastajamääriin. Tämän vuoksi olemme laajentamassa mm. koulukoripallotoimintaamme myös lähikuntiin. Lisäksi olemme hakeneet yhteistyökumppania junioritoiminnan kehittämiseksi ja nyt Vaasan Salamasta saimme tällaisen kumppanin. Satsaamme laadukkaisiin valmennusolosuhteisiin ja olemme myös määrätietoisesti kehittäneet juniorivalmennusta tavoitteena tarjota pelaajille kunnollinen urheilijanpolku supermikrosta ylöspäin. Meillä Kauhajoella toimii myös yhteistyö Lukion kanssa. Liikuntalinjalla opiskelijat voivat harjoitella 4-6 h kouluaikana valmentajan ohjaamana koripalloa.

– Uskon, että muutaman vuoden sisällä näemme näiden panostusten seurauksena myös kauhajokisia ja vaasalaisia pelaajia ykkösjoukkueessamme. Myös muut pohjalaiset pelaajat ovat tervetulleita. Kantavana ajatuksena on antaa alueen junioreille mahdollisuus mennä niin pitkälle, kuin rahkeet riittävät, sanoo Perälä seuran verkkosivuilla.