Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann virittelee joukkojaan lopulliseen kisaiskuun ja edessä on koneen hienosäätö ennen 4. syyskuuta starttaaviin EM-kisoihin.

– Omaa pelaamista käydään läpi – se on traditionaalinen termi, mutta ei se siitä miksikään muutu. Mitä lähemmäs kisoja mennään, sitä enemmän sitten keskitytään pienempiin yksityiskohtiin, Dettmann kertoo Suomikoris-sivustolle.

Dettmann luottaa Sloveniassa tuttuun pelityyliin, jossa pelaajia kierrätetään kentällä tiiviiseen tahtiin.

– Ei Suomen kannata tästä pelitavasta luopua. Se on ainoa tapa pysyä isompien kyydissä.

Dettmann vierastaa termiä pelikirja. Puhutaan sitten Suomen pelin päivittämisestä ja kehittämisestä.

– Pelaillaan koripalloa ja pannaan palloa säkkiin. Toki on jotain pieniä uusia pelikuvioita ja temppuja, mutta koripallo ei ole temppupeli, vaan kokonaisvaltainen peli, jota joukkueena toteutetaan. Joskus sillä voittaa ja joskus häviää – vastustajasta riippuen, Dettmann vitsailee.

Kim Sandén