Susijengin EM-kisakokoonpanoon nimetty Keravan Kori-80:n kasvatti Samuel Haanpää, 27, palaa kahden kauden jälkeen Espanjan kakkosliigaan.

Viime kaudella Lapuan Korikobria edustanut ja Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkitun 203-senttisen Haanpään uusi seura on Adecco Oron ennakkosuosikkeihin lukeutuva Leyma Basquet Coruna.

Viime kaudella Lapuan Korikobrissa 19,4 pistettä, 8,1 levypalloa ja 1,6 syöttöä ottelua kohden viimeistelleellä Haanpäälle Espanja on tuttu maa ja ”Euroopan parhaaksi kakkossarjaksikin” mainittu Adecco Oro tuttu liiga.

Edellisen kerran Haanpää pelasi Adecco Orossa keväällä 2010 sekä koko 2010-11-kauden, jolloin hänen työnantajansa oli Palencia.

– Muitakin vaihtoehtoja oli, mutta Corunalla oli tarjota selvä rooli. He etsivät aloittavaksi kolmospaikan pelaajaksi isoa heittäjää, jonka kokoa voi hyödyntää molemmissa päissä kenttää sekä levypallopelissä, Haanpää selvittää Koripalloliiton tiedotteessa.