Slovenian EM-lopputurnaukseen on aikaa enää kuusi päivää. Teemu Rannikko on pelannut kisaisäntämaassa kolmen kauden ajan. Hän tunteekin maan hyvin ja antaa omat vinkkinsä SuomiKoris-sivuston lukijoille ja kisavieraille.

Maa ja nähtävyydet

– Koper on pieni rantakaupunki. Siellä on hyvännäköinen ranta, mutta muuta en oikein voi siitä sanoa.

– Slovenian pääkaupunki Ljubljana oli kolme vuotta kotikaupunkini. Siellä on mukava vanha kaupunki, jonka läpi menee joki kuten Turussa. Keskustan yläpuolella on hieno vanha linna.

– Slovenia on pieni maa, jossa ehtii näkemään paljon. Bled on pieni, kaunis kaupunki, jossa on toinen Slovenian toisesta järvestä. Keskellä on pieni saari ja ylhäällä linnoitus. Se on sellainen nähtävyys joka kannattaa nähdä.

– Postojnan tippukiviluolat on myös kiva nähtävyys.

– Kisat pelataan tiiviissä rytmissä, mutta siinä on välipäivinä varmaan aikaa käydä Italiassa tai Kroatian puolella. Siinä mielessä se on mahtava paikka kun etäisyydet ovat niin pienet.

Ruoka ja juoma

– Slovenialainen keittiö ei suoranaisesti ole mitään gourmet’ta. Siinä yhdistyy italialainen ja jugoslavialainen ruoka eli lihoja ja makkaraa.

– Burek on sellainen mitä suosittelen kaikkien kokeilevan. Se on grilliruoka joka maksaa 1,5 – 2 euroa. Se on 25–30 sentin pituinen ja muistuttaa lihapasteijaa. Sisällä on jauheliha- tai juustotäyte. Ja kylkeen maustamaton jogurtti jolla se juodaan alas. Sekin on bosnialainen herkku, ei slovenialainen.

– No ei se ihan kevyt ruoka ole, mutta baarin jälkeen ihan suositeltava maistettava.

– Itse en juo olutta, joten vaikea sanoa siinä mielessä. Union Olimpijassa kolme vuotta pelanneena varmaan Union-olut on se mitä siellä kannattaa juoda.

Ihmiset ja kieli

– He ovat kuten suomalaiset minun mielestäni. Ovat oikein ystävällisiä, mutta kaipaavat ehkä hieman lämmittelyä. Englannin kieli on hyvin hallussa ja sillä pärjää. Elokuvia ei ole dubattu ja sitä kautta he ovat varmaan oppineet kielen. Mukavia ihmisiä. Tulin erittäin hyvin toimeen heidän kanssaan.

– Kiitos on ”hvala”, se kannattaa opetella, Rannikko päättää.

Kim Sanden