Susijengi ei ollut ainoa voittoa juhlinut joukkue Koperissa keskiviikkona, vaan Slovenian ja Suomen välisessä ystävällismielisessä katukorisottelussa Suomi voitti isäntämaan 10-9.

Suomen joukkueessa nähtiin muun muassa urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki, olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen, opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön johtaja Harri Syväsalmi sekä entinen huippukoripalloilija ja nykyinen Helsingin liikuntajohtaja Anssi Rauramo.

– Idea lähti liikkeelle Koperin yliopiston rehtorilta, joka on innokas koripalloilija. Saimme kerättyä hyvän ja arvovaltaisen joukkueen heitä vastaan ja pelasimme Koperin fanialueella pienen pelin, itsekin Suomen joukkueessa pelannut Suomen suurlähetystön lähetystöneuvos Ville Cantell valottaa tilaisuutta.

Slovenia on perinteinen koripallomaa ja se näkyi myös vastustajien otteissa. Etenkin Niemisen, Arhinmäen ja Rauramon otteista näkyi, ettei koripallo ollut ensimmäistä kertaa miesten käsissä. Ottelu eteni paahtavassa helteessä tasaisesti isäntien johtaessa 9-8 ennen kuin Suomen joukkueessa pelannut Olli-Matti Mikkola iski sinetin Suomen voitolle kolmosen rajan takaa lähteneellä heitollaan.

– Sain siihen niin hyvä syötön Anssi Rauramolta, etten voinut siitä erehtyä RaiPS:ssa pelaava Mikkola totesi.

– Se oli kova peli ja huomasi kyllä, että vastustajat ovat entisiä pelaajia ja kovia konkareita, Mikkola heitti.

Suomen joukkue: Paavo Arhinmäki, Risto Nieminen, Harri Syväsalmi, Anssi Rauramo, Ville Cantell, Olli-Matti Mikkola