Tuukka Kotti on ollut Suomen avainpelaajia käynnissä olevissa EM-kisoissa. Forssan jättiä ei juuri kansainvälisen median toimesta paukutella, mutta Suomen joukkueessa häntä arvostetaan korkealle.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann nostaa hänet pelipaikkansa ehdottomaan parhaimmistoon Euroopassa.

– Se on mielestäni täysin selvä asia ja olen sanonut sitä jo pitkään, että Tuukka Kotti on Euroopan aliarvostetuin iso pelaaja. Hän on todella aliarvostettu. Tuon luokan pelaajan pitäisi pelata Euroliigassa. Katsokaa millä jalalla hän puolustaa oli vastassa kuka tahansa.

Dettmannin mukaan Kotti on monipuolinen peluri eikä mene vanhanaikaiseen sapluunaan.

– Häntä on vaikea hahmottaa, kun hän ei edusta tätä teknis-taktiskoripalloon sopeutuvaa mallia, että hän olisi jonkin mallin pelaaja. Hän ei ole sentteri, mutta hän ei ole puhdas nelonenkaan. Hän on koripallon pelaaja kaikilla osa-alueilla, Dettmann kehuu.

Salttu Forsström