Korihaiden valmistautuminen kauteen on ollut hyvin vaikea, sillä joukkuetta ovat koetelleet useat loukkaantumiset. Päävalmentaja Ari Mikkolan mukaan lähtöasetelmat kauteen ovatkin hyvin haastavat.

Mikkola ei peitellyt turhautumistaan maanantaisessa media-avauksessa.

– Yleensä näissä tilaisuuksissa pitäisi puhua kauhean nättejä ja vaatimattomia. Totuus on, että tämä kesä on mennyt meiltä täysin vihkoon, Mikkola harmitteli.

Korihait on kärsinyt paljon loukkaantumisista ja tälläkin hetkellä kaksi jenkkipelaajaa on sairastuvalla.

– Se mitä puhuttiin kun tein valmentajasopimuksen, sanotaan nyt nätisti, että ei se ihan ole toteutunut. Olemme päässeet harjoittelemaan viisi vastaan viisi –harjoituksia 35 minuuttia tällä kaudella. Tällä hetkellä on seitsemän ehjää pelaajaa. Neljästä loukkaantuneesta kaksi on amerikkalaisia. Ja kumpaakaan ei saa vaihtaa. Siitä jokainen voi vetää johtopäätöksen kuinka valmiita me olemme kun sarja alkaa, Mikkola manasi.

Mikkola ei kuitenkaan piiloudu loukkaantumisten taakse.

– Tämä on ensimmäinen ja viimeinen kerta kun asiasta mainitsen. En rupea käyttämään sitä tekosyynä. Parhaamme yritämme ja toivottavasti saamme joukkueen kasaan. Uskon, että kun joukkueen kasaan saamme, pystymme pelaamaan ihan hyvää koripalloa tässä sarjassa. Tässä sarjassa, mikä on äärettömän kova. Siitä olen myös henkilökohtaisella tasolla erittäin ylpeä, Mikkola päätti.

Korihait aloittaa kautensa perjantaina kotikentällään, kun vastaan asettuu Salon Vilpas.

Maarit Korhonen