Joensuun Kataja otti toisen voittonsa EuroChallengessa kaadettuaan kotonaan hollantilaisen ZZ Leidenin 77-63 (44-36).

Kataja aloitti ottelun vahvemmin ja Katajan paras pistemies Antti Kanervo sai heti kätensä lämpimäksi eikä se viilentynyt koko illan aikana. Leiden ei päästänyt Katajaa ensimmäisellä puoliajalla karkumatkalle, vaan väijyi iskuetäisyyden päässä.

Kotijoukkue tuli väkevästi kolmannelle jaksolle ja otti 9-0 alun ja näytti jo karkaavan voittoon. Leiden otti aikalisän, joka käänsi jakson kurssin ja hollantilaiset veivät lopun jakson 16-6 ja viimeiselle neljännekselle lähdettiin joensuulaisten neljän pisteen johdossa.

Viimeiselle neljännekselle Kataja tuli jälleen terävämmin ja repäisi 12-2 alun eikä Leiden enää toipunut siitä.

Katajan ykkösnimenä pommitti Kanervo, joka upotti kuudesta kolmosestaan peräti viisi sisään ja viimeisteli yhteensä 21 pistettä. Mike Morrison ja Renaldo Major tekivät 14. Joensuulaisten ilonaiheisiin kuului myös Teemu Rannikon paluu kentälle.

Katajalla on nyt saldona kaksi voittoa ja yksi tappio EuroChallengessa.