Pyrintö kohtaa tiistaina poikkeuksellisesti jo 17:30 alkavassa Baltian liigan ottelussa latvialaisen BK Valmieran. Lohkoa A puhtaalla pelillä johtava Pyrintö hakee neljättä perättäistä voittoa Baltian liigassa.

Pyrintö on voittanut kaikki kolme Baltian liigan otteluaan ja löytyy lohkon A piikkipaikalta. Joukkue on tosin päässyt pelaamaan kaikki kolme kertaa kotikentällään ja ensimmäinen BBL-vierasmatka on edessä tulevana viikonloppuna, kun Pyrintö suuntaa Viroon.

Baltian liigassa Valmiera on ehtinyt pelata neljä ottelua, joista voitto on irronnut kahdesti (2-2). Valmiera on sarjataulukossa Pyrinnön perässä tasapisteissä Jekabpilsin, Dolphinsin sekä Tyco Raplan kanssa.

– Vastassa on taas todella mielenkiintoinen ja laadukas tuttavuus, siitä kertoo jo joukkueen tämänhetkinen sijoitus toisena Latvian liigassa. Valmieran peli perustuu taitaviin nopeisiin takamiehiin, jotka luovat 1-1 ajoista heittoja itselleen ja joukkuekavereille. Takureille juostaan paljon isojen miesten palloscreenejä, joista laiturit rullaavat todella kovaa korille. Joukkueessa on paljon kaukoheittovoimaa, ja se ottaakin surutta kolmen pisteen heittoja. Haastavaksi yhtälön tekee se, että kaikki Valmieran isot miehet rymistelevät kovaa levypalloihin. Tarvitsemme taas uhrautuvaa joukkuepuolustusta. Ilman mustelmia ja kontakteja tätä joukkuetta on mahdotonta voittaa, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola analysoi Pyrinnön sivuilla.