Suomen urheilutoimittajien vuoden 2013 parhaiden urheilijoiden äänestys on käynnistynyt. Suomalainen koripallo on vahvasti esillä, sillä ehdokkaita on parhaan urheilijan kategoriassa kuten myös parhaan joukkueen sekä valmentajan kategorioissa.

Viimeisenä kahtena vuonna vuoden koripalloilijana palkittu BC Himkin ja Susijengin Petteri Koponen, 25, on jälleen Suomen urheilutoimittajien äänestyksessä ehdokaslistoilla koripallon edustajana.

Koposen lisäksi vuoden urheilijan palkinnosta kisaa peräti kaksi tiivistä ja yhtenäistä suomalaisjoukkuetta – maailman top 10 -maita EM-kisoissa kaatanut Susijengi sekä hallitseva miesten Suomen mestari sekä menestyksekkäästi Eurocupissa pelannut Loimaa Bisons. Sekä Susijengi että Bisons ovat luonnollisesti ehdolla myös vuoden joukkueiksi.

Vuoden valmentajan kategoriassa ehdolla on kaksi koripallovalmentajaa – Suomen Susijengin Henrik Dettmann, 55, sekä Bisonsin mestariluotsi Greg Gibson, 44.

Suomen Urheilutoimittajien Liiton sekä jäsenkerhojen jäsenet osallistuvat Vuoden Urheilija 2013-äänestykseen. Voittajat julkistetaan Suomen Urheilugaalassa 14. tammikuuta.