Salon Vilpas pisti Bisonsin ahtaalle ja piinasi loimaalaisia loppuun saakka, mutta lopulta Biisonit venyivät voittoon. Vilpas pelasi hienosti ensimmäisen puoliskon, mutta lopussa Bisons oli liian vahva ja tuli ohi.

Vilpas repi ensijaksolla parhaimmillaan jo 19 pisteen eron, mutta tauolle mentiin Vilppaan 42-29-johdossa.

– Vaikka meillä oli vain yksi päivä aikaa valmistautua, tulimme otteluun hyvällä asenteella. Muutimme palloscreenien puolustusta tähän peliin ja tällä estimme sen, ettei Bisons päässyt heittämään suoraan rytmistä. Koiviston kohdalla nukahdimme kerran, mutta muuten hienoa työtä, kertaili Mikko Tupamäki avauspuoliaikaa Vilppaan tiedotteessa.

Tauolla Gibson herätteli joukkuettaan kovin sanankääntein ja se tuntui tehoavan. Bisons vei kolmannen jakson 21-7 etenkin John Williamsonin ja Tuukka Kotin panoksilla ja päätösjaksolle mentiin enää kahden pisteen vierasjohdossa 49-47.

– Puoliajalla tiedostin joukkueelle, että Bisons tulee toiselle puoliajalle kovaa ja niin se tekikin, Tupamäki totesi.

Viimeisellä neljänneksellä Bisons puristi ohi ja joukkueet etenivät tasatahtia ja lopulta voittoa pääsivät tuulettamaan loimaalaiset.

– Bisonsin 37 pistettä toisella puoliajalla ei ole hirveän paljon, mutta pallo ei pomppinut meille enää ollenkaan. Lisäksi heitimme lopussa neljä vaparia ohi, harmitteli Tupamäki.

Eero Lehtinen myönsi, että tehot eivät kanna koko ottelun ajan.

– Syyskauden vahvimpia vastaan on tultu peliin hyvin, mutta vastustajan nostaessa intensiteettiä korinteosta tulee meille tervanjuontia. Puolustuspelaaminen on ollut tasavahvaa ja nukahduksia ei tule paljoa. Lähdimme isolla viisikolla ja näin saimme Harrisin Nikkarista vastaan. Tyytyväinen täytyy olla, että peli on mennyt parempaan suuntaan. Tulemme ottamaan vielä kovia päänahkoja, lupaili Lehtinen.