Petteri Koponen antoi myrskyvaroituksen vuoden 2014 ensimmäisessä ottelussaan ja kunnostautui kentän tehokkaimpana pelaajana, kun Himki venytti VTB-liigan voittoputkensa kymmenen ottelun mittaan jyräämällä Samaran vieraskentällä 91-58 (48-29). Himki on enää kahden voiton päässä Moskovan TsSKA:n kahden vuoden takaisesta voittoputkiennätyksestä.

Viime kaudella EuroChallengessa suomalaisille tutuksi tullut Krasnie Krilija Samara oli kotonaan täysi altavastaaja, kun Petteri Koposen komentama Himki pisti tuulemaan.

Koponen tyylitteli jo pelin avauspuoliskolla kymmenen pistettä ja hurjat seitsemän koriin johtanutta syöttöä sekä vei täysin pelihalut Samaran amerikkalaistakamieheltä Bracey Wrightiltä Himkin jyllätessä 48-29-johtoon.

Himki kuittasi lopulta vieraspelistä 33 pisteen vierasvoiton, joka oli joukkueen kymmenes perättäinen. Koposelle kirjattiin ottelusta lopulta 34 minuutissa 15 pistettä, 10 syöttöä, neljä levypalloa sekä neljä riistoa.

Himki johtaa edelleen alkulohkoaan kymmenen voiton saldollaan. Himki hätyyttelee voittoputkellaan Moskovan TsSKA:n kaksi vuotta sitten kirjauttamaa 12 voiton putkea. Seuraavan kerran Himki pelaa VTB-liigaa viikon kuluttua Volgogradia vastaan.

Slovenian EM-kisoissa kunnostautuneen Samuel Haanpään edustama Leyma Coruña haki voiton vuoden 2014 ensimmäisistä otteluistaan sunnuntaina.

Haanpään Coruña nousi Espanjan kakkosliigassa (Adecco Oro) jaetulle kolmannelle sijalle kaatamalla Jason Cainin (16/13) johdolla Huescan kotonaan pistein 69–63 (35–30). Haanpää ei saanut tiukassa vartioinnissa kuin kolme pelitilanneheittoa ilmaan, mutta kartutti joukkueensa tehotilastoja 24 minuutissa neljällä levypallolla, yhdellä syötöllä ja yhdellä blokilla.

Saksan Bundesliigan kakkossijaa hallitseva Brose Baskets Bamberg nuiji Gordon Herbertin valmentamaa Frankfurt Skylinersiä kotonaan 6,800 katsojan edessä numeroin 73–43 (33–25).

Skyliners pysytteli tuntumassa puoliajalle asti, mutta kolmannella jaksolla Bamberg antoi kuoliniskunsa ja siirtyi nopeasti 18 pisteen johtoon.

Skyliners jatkaa Bundesliigassa kahdeksantena yhdeksällä voitollaan 16 ottelusta.