Sasu Salinin Olimpijan kausi jatkuu lauantaina, kun se kohtaa Sirokin kotonaan. Pisteet olisivat Olimpijalle kultaakin kalliimmat, sillä se tarvitsee kipeästi pisteitä noustakseen kohti kärkeä.

Olimpija koki viikolla kirvelevän tappion Eurocupissa Hapoel Jerusalemille. Salin oli jo totutun tehokas, kun hän teki yhteensä 19 pistettä ja upotti ottelussa viisi kolmosta. Salin nosti Olimpijan tappioasemasta rinnalle ja ohi, mutta hänenkään kolmoset eivät lopulta riittäneet, vaan ljubljanalaiset hävisi kolmella pisteellä.

– Minulle tuli ihan hyviä heittoja. He jäivät vähän screeneihin kiinni ja minulle tuli paikka heittää. Heittäjät heittävät ja kun on paikka, niin pitää heittää, Salin valottaa kuuman heittokätensä salaisuuksia.

Eurocupin tappio oli huonoin mahdollinen aloitus jatkolohkolle, mutta Salin katsoo jo eteenpäin.

– Adrianmeren liiga varmaan kiinnostaa taas vähän enemmän, vaikka itse pidän kylläkin molempia kilpailuja tärkeinä.

Lauantaina vastaan asettuu Adrianmeren liigan jumbojoukkue Siroki, joka on kerännyt yhden voiton vähemmän kuin Olimpija. Olimpijalla ei ole enää varaa kompastella, mikäli se mielii vielä kärkipaikoille.

– Se olisi kova voitto. Kummatkin olemme tuolla häntäpäässä ja viimeksi hävisimme heille kaksi pinnaa. Nyt pitäisi voittaa ja kova peli varmaan tulee.

Salttu Forsström