Loimaan Bisons voitti Korisliigan lauantai-illan kärkikamppailun, kun se voitti tiukassa taistossa KTP:n pistein 87-79. Joukkueet ovat liigan sijoilla kaksi ja kolme.

Ottelussa mentiin varsin tasaisissa lukemissa pitkään. KTP johti suurimmillaan ottelua kuudella pisteellä toisen neljänneksen lopulla. Taukoon mennessä Bisons oli kuitenkin nostanut itsensä pisteen johtoon.

KTP:n johtavista pelaajat joutuivat pahoihin virhevaikeuksiin kolmannen neljänneksen lopulla, kun Timo Heinonen ja Chris Owens ottivat 19 sekunnin välein ottelun neljännet virheensä. Kolmas neljännes oli Bisonsilta vahva ja päätöskympille mentiin sen kymmenen pisteen johdossa.

Viimeisellä neljänneksellä myös KTP:n Michael Pounds ja Jukka Matinen ottivat neljännet virheensä, mikä vaikeutti vieraiden urakkaa entisestään.

Owens lensi vajaat viisi minuuttia ennen loppua suihkuun tilanteessa 77-72. Heinonen teki hänelle seuraa kaksi ajassa 37.59, kun ero oli edelleen viisi pistettä. Bisons ei päästänyt KTP:tä missään vaiheessa viimeiseen rynnistykseen, vaan piti eron turvallisena. Bisons myös teki ottelun kahdeksan viimeistä pistettään vapaaheittoviivalta KTP:n yrittäessä rikkomalla estää kotijoukkueen hyökkäyksiä.

Bisonsin paras pistemies oli 29 pistettä heittänyt Frank Robinson. Koko kauden tehokkain ”biisoni” John Williamson loukkasi polvensa ottelun loppuhetkillä.

Bisons nousi samalla tasapisteisiin liigakärki Pyrinnön kanssa. Se on pelannut Pyrintöä kaksi ottelua vähemmän.

Lapuan Korikobrat otti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Tapiolan Hongan kustannuksella. Loppunumerot Espoon illassa olivat 81-99.

Korikobrien ratkaisu ja karkumatkalle lähtö nähtiin toisella neljänneksellä, jonka se vei peräti 29-8. Taukoon mennessä Jesse Perry oli tehnyt jo 22 pistettä. Koko ottelun komeimman pistesaldon keräsi kuitenkin 30 pistettä nakuttanut Kyle Fogg.

Vieraiden aktiivisesta hyökkäyspelistä kertoo se, että Fogg ja Perry pääsivät heittämään kahden pisteen heittoja yhteensä 23, ja kolmen pisteen kaaren takaakin kahdeksan kertaa. Perry kuitenkin viimeisteli omat kakkosensa vain 50 ja Fogg omansa 45 prosentin tarkkuudella.

Fogg oli Hongan puolustukselle todella haastava pideltävä ja mies pääsikin heittämään ottelussa peräti 14 vapaaheittoa upottaen niistä jokaisen. Yhteensä vierailijat tekivät vapariviivalta huimat 23 pistettä.

Lapua nousi samalla sarjataulukossa pykälän sijalle kymmenen.

Joensuun Kataja otti kolmannen kerran tällä kaudella täyden pistepotin Kouvolan Kouvoilta. Katajan voittolukemat kotihallissaan olivat 98-82.

Kouvot aloitti tehokkaasti johtaen ensimmäisellä neljänneksellä moneen otteeseen seitsemällä pisteellä. Kataja kuitenkin aloitti kirinsä jo avausneljänneksen lopulla, jonka päätteeksi Mike Morrison tasoitti donkillaan tilanteeksi 17-17.

Toinen neljännes oli Katajan näytöstä sen tehdessä 10 minuutissa peräti 33 pistettä.

Kotijoukkue onnistui pisteidenteossa varsin laajalla rintamalla. Teemu Rannikko oli illan pistekuningas 19 pisteellä. Kolmen pisteen koreja Rannikko upotti viisi. Vähintään kymmeneen pisteeseen ylsi Katajasta Rannikon lisäksi Sami Lehtoranta (17), Alex Wesby (12), Petri Virtanen (11), Morrison (11) ja Jared Newson (10).

Kouvojen paras pistemies oli 22 pistettä upottanut Ville Kaunisto.

Kataja nousi voitolla ohi KTP:n liigan kolmoseksi. Kouvot putosi Lapuan taakse sijalle 11.

Namika Lahti otti arvokkaan vierasvoiton Kauhajoen Karhusta. Peräkkäisillä sijoilla 5 ja 6 liigassa olevat Kauhajoki ja Lahti päätyivät Pohjanmaalla 87-92 –tulokseen.

Viimeiselle neljännekselle lähdettiin vielä Karhun viiden pisteen johdossa, mutta Lahti ratkaisi ottelun viime minuuteilla.

Lahden mentyä johtoon kavensi Kauhajoki 1.45 ennen päätöstä vielä tilanteeksi 83-85. Tämän jälkeen Lahti karkasi päätösminuutilla Eldar Skamon kolmosella ja Robert Arnoldin vapaaheitoilla tavoittamattomana seitsemän pisteen karkumatkalle. Ottelun paras pistemies oli 24 pistettä heittänyt Lahden Dan Oppland. Kauhajoen Henri Hirvikoski upotti pisteen vähemmän.

Kotitappio oli Karhulle ensimmäinen yli kuukauteen.